SOS til ferie maven

Facts


Tina Lykkegaard

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn. Se mere til Tina på Instagram under navnet @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Sommerferien er tæt på og det kan betyde skønne rejser, lange grillaftener, festivaller, sommerhusture eller hvad jeres ferie nu byder på. Det kan også betyde at vores fordøjelse kommer på ekstra arbejde, hvis vi ikke er forberedt. Du vil måske hurtigt mærke at du bliver oppustet, føler ubehag i maven, i værste fald diarre eller forstoppelse, hvilket kan påvirke alt fra dit energi niveau, men også huden som jeg har en stor passion omkring.  Jeg vil derfor lave en lille let overskuelig guide til feriemaven og hvad du kan have klar i kufferten hvis uheldet er ude.

Mælkesyrebakterier!
Vi har selv en masse bakterier i tarmene og det skal helst være flest af de gode. Hvis der kommer overvæskt af de dårlige eller generelt næsten ingen bakterier, vil det give ubehagelige gene som tidligere skrevet. Jeg anbefaler ofte Biosym Symbioflor eller Purepharma synbiotics. Tages daglig og gerne inden ferien får at tarmfloraen har en god chance for at komme i balance.

LÆS OGSÅ: Den ydre solfaktor

Colon Complex fra Vitaviva! Dette er et tilskud som er en blanding af urter og fibre som virker let udrensende. Den er er ret suveræn at tage i perioder eller når behovet opstår. Fibre sætter fordøjelsen i gang med at arbejde og er også med til at udskille gamle affaldsstoffer. Det kan også være en stor fordel at kværne 1 spsk. Sesamfrø og hørfrø tilsammen og drikke med en masse vand. Tag det gerne om morgenen inden morgenmad sammen med fiskeolie fra Nordic Naturals omega 3, da det giver fordøjelsen den bedste start på dagen.

Enzymer fra frugt! I kiwi, annanas og papaya er der gode enzymer som vores fordøjelse har brug for. Nyd sommers frugter og spis generelt lidt frugt hvis maven drille. De indeholder en masse væske som gør at kroppen ikke dehydrerer.

LÆS OGSÅ: Solbeskyttelse indefra

En fordøjelse i topform er alfa omega for at holde huden i topform!

Vi er alle forskellige og reagere derfor forskellige, test gerne hjemmefra hvordan maven bliver påvirket af overstående. Sommervibes fra mig. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og