Unge kvinder springer morgenmaden over: Gør du også?

Er du også slem til at springe morgenmaden over, fordi du kom til at snooze lidt for længe her til morgen? Knap hver tredje kvinde gør det samme mindst én gang om ugen, og det gælder især unge kvinder som har 117 andre ting i hovedet og glemmer, at de er sultne..

Du har sikkert nærmest fået det ind med ske, siden du var helt lille.. ‘Morgenmad er dagens vigtigste måltid’ – og alligevel kan det være lidt svært at få næring indenbords fra morgenstunden. Det er især unge kvinder mellem 18 – 25 år, der er slemme til at glemme det viser en ny befolkningsundersøgelse, som ‘Cheasy‘ har foretaget gennem Epinions Danmarkspanel.

“Der findes mange gode og sunde løsninger som ikke kræver det store overskud fra morgenstunden. Fx kan man lave overnight oats eller smoothie dagen før. Og hvis man ikke føler sig sulten, når man står op, er det nemt at tage en drikkeskyr eller et bæger med yoghurt og frugt med på farten” udtaler Anette Boye, brand manager i Arla.

“Der findes mange gode og sunde løsninger som ikke kræver det store overskud fra morgenstunden. “

LÆS OGSÅMorgenmads-fry-up med æg & grønt

Vi kan i hvert fald godt nikke genkendende til, at morgenen er et hektisk tidspunkt på dagen! Hvad end du har 2. dags tømmermænd mandag morgen, skrigende unger, ‘snoozet’ den lidt for længe eller hvis make-up’en bare driller! Men det behøver faktisk slet ikke at være tidskrævende at spise morgenmad, hvis bare du har basen i orden, og din morgenmad er virkelig vigtig, hvis du ønsker en god start på dagen og et skud energi, så du kan klare alle dine daglige gøremål!

Fun facts:

1. 69 pct. af kvinderne spiser morgenmad hver dag. For unge mellem 18 og 25 år gælder det 54 pct. 31 pct. springer morgenmaden over mindst én gang om ugen.

2.  Top tre over årsager til at springe morgenmaden over: Jeg er ikke sulten (73 pct.), jeg har for travlt om morgenen (30 pct.), jeg har ikke fået købt ind til morgenmad (10 pct.).

3. 47 pct. af kvinder spiser brød med ost til morgenmad. Det er dermed den mest populære spise til morgenmad. 

4. Top 3 over hvad kvinderne lægger vægt på, når de vælger morgenmad: Det skal være mættende (68 pct.), det skal være nemt at tilberede (51 pct.), det skal være rigt på fibre (27 pct.).

5. 73 pct. af kvinderne i Hovedstaden spiser morgenmad hver dag. Det samme gælder for 69 pct. i Sjælland, 59 pct. i Syddanmark, 73 pct. i Midtjylland og 75 pct. i Nordjylland.

6. 42 pct. af kvinderne i Hovedstaden, der spiser morgenmad, spiser brød med ost. Det samme gælder for 54 pct. i Sjælland, 44 pct. i Syddanmark, 55 pct. i Midtjylland og 46. pct. i Nordjylland.

7. 9 pct. af kvinderne i Hovedstaden, der spiser morgenmad, spiser smoothies. Det samme gælder for 10 pct. i Sjælland, 5 pct. i Syddanmark, 7 pct. i Midtjylland og 5 pct. i Nordjylland.

LÆS OGSÅ5 nemme opskrifter på lækker morgenmad

Brød med ost er altså en ægte morgenmads-favorit, uanset hvor du bor i landet – og dén klassiker kan vi godt nikke genkendende til her på redaktionen! 😉 Morgenmad skal være let og hurtigt at lave og være mættende, så vi travle kvinder kan komme ud af døren i tide. Men selvom du er sent på den så snup noget med i hånden, ladies. Vi havde i hvert fald brug for en lille reminder, så vi ikke springer morgenmaden over igen!

 

Kilde: Arla Foods

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og