[single_post_category_name]

Kosttilskud er jo ikke nødvendigt! Eller hvad?

Det er i hvert fald det jeg sommetider hører. Det er spild af penge, det virker ikke, det ligegyldigt hvilke mærke du køber, de optages ikke, du tisser det jo bare ud, olierne er harske osv osv.

Det bliver jeg så ærgerlig over, når jeg hører, da det jo langt fra er sådan med det hele. Det er helt rigtig, at nogle olier er harske og ekstrem dårlig kvalitet, altså så dårlig kvalitet, at vi ikke skal spise det. Men der er rent faktisk nogle mærker, der har ekstrem høje krav og som laver super gode kosttilskud af høj kvalitet.  

LÆS OGSÅ: Det skal du gøre for at komme akne til livs

Kvalitet hænger her også sammen med prisen, så den billige fiskeolie er bare ikke den samme, som den du får i helsekostbutikker. Her handler det virkelig om at prioritere frem for at tage det næstbedste og spørge en evt. behandler til råd som har erfaring med hvilke tilskud der er de bedste. 

Vores mad er i dag ikke samme kvalitet som for år tilbage. I dag vores fødevare udpinte. Vi spiser mange forarbejdet fødevare og her vil vitaminer og mineraler gå tabt. Vi får ikke de grøntsager som vi burde. (600-1000 gr. grøntsager, bær og frugt er ganske meget) Vi får færdigvare produkter som er fyldt med raffineret salt og kedelige fedtstoffer. Kødet vi spiser er fra dyr som er medicineret og forureningen er høj i vores moderne livsstil.  Alt sammen går ind og påvirker kroppen negativt. Det vil hurtigt kunne ses i huden, da den vil blive inflammeret og irriteret. Vi spiser altså ikke den mad, som vi gjorde førhen.

LÆS OGSÅSolbeskyttelse indefra

Vi får ofte at vide at hvis vi bare spiser varieret og sund kost er vi dækket ind, men her er nogle undtagelser som vi glemmer: kvinder som ønsker ønsker at få børn, gravide, ammende, spædbørn, børn, teenagere i puberteten, folk der dyrker meget motion, hårdt arbejdes pres, stress, psykiske belastede, ældre, medicinerede, kroniske syge, alle som ikke får 600-1000 gr. grøntsager, frugt og bær DAGLIGT (beklager den lange opremsning ;)). Er der mon nogen tilbage i befolkningen som ikke passer ind her? 

Lige netop derfor er kosttilskud en god ide i perioder i livet eller hele tiden for at vedligeholde og forebygge sygdomme. Jeg er stor fortaler for omega 3, da vi stort set ikke får omega 3 gennem vores moderne kost. Det fisk vi spiser i dag, er typisk opdrættet og ser derfor ikke skyggen af omega 3.

Mælkesyrebakterier er også et kosttilskud som er uundværligt. Jo bedre vores tarmflora har det, jo bedre har hele kroppen det, da en stor del af vores immunforsvar sidder i tarmene. Vores hårde antibiotika kure slår alle bakterier ihjel og det er også de gode bakterier. Men også vores store indtag af sukker kan lave rav i vores tarmflora. Mælkesyrebakterier spises dagligt eller som kur flere gange om året. Det er super godt til at dæmpe rødmen og irritation generelt i huden.

Alle kosttilskud skal tages mindst i 3-6 mdr. før man kan se den optimale effekt. Så det kræver tålmodighed, før du ser de gode resultater.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide