Gurkemeje til hudproblemer?

Facts


Tina Lykkegaard

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn. Se mere til Tina på Instagram under navnet @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Her får du lidt gode fif til hvad du kan gøre for, at dæmpe irritation og rødmen i huden. Der er nemlig et helt bestemt krydderi, som har SUPER-stoffer og som har en rigtig god effektivt til alle hudproblemer. 

Måske kender du til Gurkemeje som er i familie med ingefær? De ligner lidt hinanden, men gurkemeje har en meget kraftig gul farve, som også giver din karry den flotte farve.

LÆS OGSÅ: Forstår du hvad kroppen prøver at fortælle?

Det flotte krydderi indeholder et bestemt stof Curcumin, som har en enormt anti-inflammatorisk effekt på huden, men også ømhed i kroppen som eks. Gigtpatienter kan have. Udover den kraftige anti-inflammatoriske effekt indeholder gurkemeje også gode antioxidanter, som beskytter dine hudceller, så de kan være stærke og bekæmpe hudproblemer.

Gurkemeje fås både som den friske rod, pulver og som kosttilskud og du kan med fordel bruge pulveret og den friske variant i dine wokretter, dressinger, over kødet eller i omeletten. Man har fundet ud af at optageligheden øges med hele 1000 gange, hvis du kommer lidt peber ved når du spiser gurkemeje, så det kan du jo lige så godt benytte dig af. 

Du kan også starten dagen med en rigtig hud-eliksir, som består af 1-2 spsk. Flydende Nordic Naturals omega 3, sammen med 1 tsk. Gukemeje pulver og det skal skyldes ned med et stort glas vand, da det er ret kraftigt i smagen. Ellers kan du også med fordel tage kapsler, som indeholder noget større doseringer end hvad vi kan spise os til. Her laver Vitaviva den stærkeste Tumeric på markedet på hele 750 mg. Ellers laver Pukka en variant som er på omkring 620 mg. (30 kapsler) og Solaray Tumeric på 300 mg.(60 kapsler)

LÆS OGSÅ: Kosttilskud er jo ikke nødvendigt! Eller hvad?

Jeg tager det ofte i perioder eller hvis huden slår ud, men altid sammen med min fiskeolie. Gurkemeje har også en helende effekt på huden og så giver det en sund glød i huden. Så det er bare med at få denne SUPERFOOD ind i din daglig madlavning, men pas på, den gule farve farver alt og er over alt- også på dine hænder!  

Kærligst Tina Lykkegaard

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og