Hudproblemer? Måske er det inflammation 

Facts


Tina Lykkegaard

Under uddannelse til holistisk hudterapeut. Freelance sundheds- og skønhedsskribent. Se mere til Tina på @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Tina Lykkegaard er under uddannelse til holistisk hudterapeut. Hun er uddannet materialist samt handelsøkonom og har taget kurser inden for akupressur, zoneterapi, kost og ernæring. Herudover har hun været i skønhedsbranchen de sidste 8 år.

_________

Inflammation er faktisk gået hen og blevet lidt af et moderne ord, men hvorfor egentlig og ved du hvad det helt præcist betyder? Jeg bruger tit ordet “inflammation” i forhold til huden, da rødmen, eksem, uren hud og generelt irriteret hud ofte opstår fordi der er en inflammation i kroppen. Måske tilføjer vi inflammation uden at vide hvordan.. Lidt skræmmende.

LÆS OGSÅ: Hvilken creme til hvilken hudtype?

Kroppen er enormt intelligent og inflammation opstår når kroppen føler sig truet eller i fare, hvilket jo i sig selv er suverænt.  Når du er små syg og får feber vil kroppen med det samme begynde at sende stærke “soldater” hen til sygdommen/irritationen og forsøge at bekæmpe den. Et andet eksempel er også, når vi træner og får en mindre inflammation i vores muskler, da vi river muskelvævet over. Kroppen er hurtig til at tænke, at det skal lappes og gøres stærkere og derfor vokser vores muskler.

Desværre kommer inflammation ofte af noget vi spiser igen og igen, men også stress/bekymringer er en stor synder til inflammation. Jeg har sagt det før, men vi spiser typisk meget ensartet og mange af vores fødevarer er færdigproduceret, som brød, kage, slik, færdigretter, kiks, småkager eller generelt alt du kan købe, som er færdiglavet. Du tænker måske ikke altid over hvad der egentlig er i disse fødevare, men store mængder raffineret hvidt sukker, raffineret salt, elendige fedtstoffer, masser af hvedemel og komælk eller mælkepulver er tilsat i stort set alt.  

LÆS OGSÅ: 6 myter om hudpleje

Det kan blive for meget for kroppen og derfor kan der opstår inflammation.  Forsøg at tænke på 80/20 reglen hvor du 80 % af tiden spiser og lever sundt og de sidste 20 % skal være sjov og ballade. 

Stress og bekymringer har også meget at sige, da kroppen er så utrolig klog! For flere 1000 år siden var det smart af kroppen at øge adrenalinen, hvis man eks. blev jagtet af en stor løve ude på savannen og skulle flygte for livet. Her ville vores stress hormon så stige kortvarigt, men i dag har rigtig mange for meget stresshormon i kroppen alt for lang tid, som så kan skabe inflammation. Husk dig selv og husk på hvad der får dig til at koble af – det kan dog være nemmere sagt end gjort. 

Inflammation har altså ikke noget med betændelse at gøre, men hvis huden konstant er rød/sart/blussende/bumset kan det være tid til at sætte ind for at dæmpe inflammationen i huden. 

Start med min favorit som klart er omega 3 fiskeolie fra Nordic Naturals! Måske har du nu gennemskuet, at jeg næsten anbefaler denne til alle hudbekymringer. Den er nemlig med til at slukke ildebranden inde i kroppen. Vælg allerhelst den flydende, da den er stærkest. Forsøg at udelukke nævnte fødevare og spis/drik en masse grøntsager sammen med lækre bær. Nyd alle krydderurter, som har en super anti-inflammatorisk evne.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og