Er du også kaffesyndig? Derfor skal du drikke mere vand! 

Vand har ingen kalorier, sætter gang i forbrændingen og hjælper med at forhindre sygdomme. Alligevel viser en ny undersøgelse af danskernes drikkevaner, at kaffe er yndlingsdrikken, når vi befinder os på arbejdspladsen eller på uddannelsesinstitutioner.

LÆS OGSÅ: Anne Bech: Din guide til sunde fedtstoffer i de rette mængder

I forsøget på at blive klogere på danskernes drikkevaner har GROHE i samarbejde med Megafon lavet en undersøgelse om vores drikkemønstre derhjemme og på arbejdspladsen.

Vidste du, at vi drikker mere kaffe end vand, på de steder, hvor vi forventes at være mest effektive?

Undersøgelsen viser, at 64% af de adspurgte drikker kaffe på arbejdspladsen, mens lidt over halvdelen drikker vand. Vi er således mere tilbøjelige til at fylde vores kaffekop end vores vandglas, når vi befinder os steder, der alt andet end lige kræver vores fulde opmærksomhed. En opmærksomhed der er svær for kroppen at producere, hvis vi ikke drikker vand.

Det er kun 52% af de adspurgte, der drikker vand på arbejdspladsen, men det tal kunne være væsentlig højere. Undersøgelsen viser nemlig, at 1 ud af 4 vil drikke mere vand, hvis det til hver en tid er koldt.

Et af Fødevarestyrelsens ti kostråd lyder ”Drik vand”. På en dag, der vel at mærke ikke er varm, er det ifølge Fødevarestyrelsen tilstrækkeligt med en indtagelse på 1½ liter vand.

LÆS OGSÅ: Inspiration til din træning

Ikke blot er indtagelsen af vand nødvendig, hvis krop og sind skal have det godt, men vand er også med til opbevare vores koncentrationsevne. Tre fjerdedele af vores krop består nemlig af vand. Derfor er det også nødvendigt, at vi drikker rigeligt af det og ikke erstatter vandet med andre drikkevarer som fx kaffe.

Vandets temperatur er afgørende for vores indtagelse af det, men det er vandets tilgængelighed også. Ifølge undersøgelsen vil 39% af de adspurgte drikke mere vand i løbet af en arbejdsdag, hvis arbejdspladsen stiller et drikkevandsarmatur med iskoldt og filtreret vand til rådighed.

Såvel som undersøgelsen viser, at det kun er lidt over halvdelen af de adspurgte, der drikker vand på arbejdspladsen, så viser den også en velvillighed mod at forbedre drikkemønstre, når det kommer til vand – hvis vandet vel at mærke er koldt og nemt tilgængeligt.

Kilde: GROHE/Megafon

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450