Sådan holder du din hud vintersmuk

Facts


Tina Lykkegaard

Under uddannelse til holistisk hudterapeut. Freelance sundheds- og skønhedsskribent. Se mere til Tina på @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Tina Lykkegaard er under uddannelse til holistisk hudterapeut. Hun er uddannet materialist samt handelsøkonom og har taget kurser inden for akupressur, zoneterapi, kost og ernæring. Herudover har hun været i skønhedsbranchen de sidste 8 år.
_________

Måske kan i allerede mærke, hvordan vejret skifter og hvordan huden bliver påvirket af kulden. Der skal faktisk ganske lidt til, før huden på kinderne og hænderne bliver mærket af vejrskiftet. Jeg har derfor samlet mine SOS produkter til læber, ansigt og hænder. Man tænker ikke altid over det, men huden i ansigtet er meget udsat og ligemeget, hvordan vejret er, er huden stort aldrig dækket til. Ansigtet har ingen overfrakke på, som dit dejlige maveskind altid har 🙂 Vi kan dog selv bruge en nærende creme eller balm (fast olie der smelter når den varmes op mellem hænderne) som “overfrakke” på de udsatte områder.

LÆS OGSÅ: Sådan får du kontrol over din sukkertrang

Til læberne
Der er ikke noget værre end når læberne svier og endda kan sprække. Huden på læberne er så ekstrem fin og derfor mærkes kulden også her, som noget af det første. Jeg har gennem de sidste vintre klart haft to favoritter. Jeg har været rigtig glad for REN  lip balm, som er super god til, at beskytte læberne og reparere med nærende e-vitamin. Den er meget diskret i duften og kan bruges på de mest irriterede læber. Derudover er der denne multi balm fra Karmameju helt fantastisk. Den kan bruges til stort set det hele der er tørt, irriteret og de steder der har brug for noget beskyttelse. Denne balm har jeg altid med mig, da den kan bruges til tørre albuer, tørre pletter generelt, læber, nærende ansigts maske til natten, til hårspidser og hvad du ellers kan finde på. Da det er en balm er den en smule fedtet og derfor skal du bruge meget lidt hver gang. Den fås også i en stor udgave her.

Til hænderne
Hvis dine hænder bliver enormt tørre, ru og irriteret af kulden er denne håndcreme fra Dadosens hver at overveje. Jeg har solgt den til så mange hænder, der bare skal have det bedste. Den er uden duft og er meget fed, så derfor er den allerbedst at bruge inden du går i seng. Trods den fede konsistens, trænger den faktisk ganske godt ind. Den er meget velegnet til tørre og sarte hænder. Den virker også meget plejende på negle og neglebånd. (Den er også genial til farmand-håndværker-hænder!)

Til ansigtet
Århhh olie! Jeg synes faktisk, at huden har så meget brug for en nærende olie til efteråret og vinteren igennem. Det skal dog være en fin olie, som ikke er for fed, for det kan lukke huden mere til og for nogle hudtyper give urenheder. Jeg er blevet SÅ vild med denne økologiske håndlavet balm fra pigerne honestbeautytalks. Den er så tynd og lækker i konsistens, at den ikke fedter, men beskytter huden som en god “overfrakke”. Min hud har faktisk blevet meget mere gennemfugtet ved brug af deres balm. Ellers er denne olie fra det danske Zinobel også ret fantastisk. Jeg kommer få dråber under min dagcreme, så trænger olien bedre ned i huden og fedter på ingen måde.

LÆS OGSÅ: Slik eller rundstykker – Hvad skal jeg vælge?

Til de små børne kinder
Søde sarte børnekinder skal også beskyttes! De små kinder kan blive så ild røde, fordi børns hud er meget finere og har (heldigvis) ikke været igennem alt det en voksen hud har. Her synes jeg Weleda’s Weather protection er helt kanon. Den indeholder morgenfrue, som har en enormt beroligende effekt på sart/rød hud. Det er en tyk salve, men rigtig god til børn (eller voksne) som er meget ude. Brug derefter om aftenen deres almindelige face cream.

Så er det vist bare på med hue og handsker!

Kærligst Tina

Hov jeg glemte da helt et tip. Du skal sørge at huden fugtes indefra, med en masse dejlig sundt fedtstof eks. denne hampefrøolie der er med til at beskytte huden indefra. Den smager let nøddeagtigt og jeg tager selv 1-2 spsk. Du kan med fordel komme det i dine smoothies eller bare tage den rent til et måltid. Det er guf for dine (hud)celler!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og