[single_post_category_name]

Sådan undgår du at tage på i julen

December er proppet med julegodter, julemad og alkohol. Det kan vi ret godt lide! Desværre har andefedtet og den brune sovs det med at drille vægten, hvilket betyder, at januar hvert år skal kickstartes med en slankekur. Men det kan du måske lave om på nu. Lotte Schmidt Svendsen, klinisk diætist hos Diætisthuset, giver i hvert fald her otte gode råd til, hvordan du undgår at tage på i julen.
 

Prioriter dine kalorier og nyd dem, du vælger til

– Øv dig i at være bevidst om dine tilvalg af kaloriefælder. I stedet for, at du gør nogle fødevarer til noget forbudt, kan du med fordel give din hjerne fem minutters tænkepause og slå autopiloten fra. Når du så står overfor en fristelse, så stop op. Fristelsen er ikke forbudt, men den skal være et tilvalg. Hvis du stadig har lyst til den efter de fem minutter, skal du nyde den og droppe den dårlige samvittighed!

– Lær dig selv at kende, så du kan vælge en strategi: kan du reducere mængden af det, du siger ja tak til, eller skal du reducere antallet af gange, du siger ja tak?

– Mærk efter, hvad dit behov er, inden du dykker ned i pebernødderne og konfektskålen. Hvis det er fordi, at du sprang frokosten over og reelt er sulten, så find noget mættende mad først.  Derefter kan du igen mærke efter, om du stadig har lyst til kaloriefælden. 

– Læg bestikket ned efter hver mundfuld. På den måde spiser du automatisk langsommere og vil dermed bedre kunne nå at mærke mæthed, inden du har spist  en portion mere.

– Køb ikke et større lager af dit yndlingsslik – heller ikke selvom der var et rigtig godt tilbud. Du ender med at blive unødigt fristet, når det ligger i skabene og nærmest kalder på dig. 

– Hvis du har gæster til mad, så giv dem rester med hjem, så du ikke selv ligger inde med for meget. Selvom vi skal begrænse madspil, skal du ikke være skraldespand for overskydende mad.

– Gå en lang tur inden eller dagen efter, du skal til julefrokost. Alt motion er trods alt bedre end ingenting. Men husk: du går ikke en tur, fordi du skal samle yderligere appetit.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide