Sådan får du en bedre balance i din krop 

Facts


Chloe Bjoerk 

Spirituel Health Mentor 

Chloe er en holistisk behandler, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! 

@chloebjoerk 

www.currame.com 

Dine nyrer er super vigtige for væskebalancen i din krop. De hjælper dig med at udskille affaldsstoffer via urin og sved, og de sørger for, at du har den rette saltbalance i kroppen, og at dit blodtryk er perfekt. Denne artikel giver dig nogle gode råd til hvordan du kan skabe større balance og velvære i din krop ved små ændringer i din hverdag og din kost.

Udover at udskille affaldsstoffer og holde styr på saltbalancen, regulerer dine nyrer også surhedsgraden i kroppen. Det betyder derfor, at de har en stor indvirkning på din pH-værdi. Hvis kroppens syre-base-forhold er i ubalance, så er der grobund for usunde organismer, der kan give vævs- og organskader og belaste immunsystemet. En ubalance i pH-værdi over en længere periode kan føre til en lang række alvorlige sygdomme så som knogleskørhed, ledsmerter, immundefekter, nyre- og blæreproblemer, for tidlig aldring og hjerte- og karproblemer.

LÆS OGSÅ: Sådan booster du dit immunforsvar

Hvordan opdager du denne type ubalancer? Nogle af de mere gængse tegn kan være øget træthed, ødemer, hævede ben og fødder, hovedpine, hudproblemer og lignende.

Har du render under øjnene?
I mit daglige arbejde underviser jeg i kropstegn. Din krop prøver dagligt at kommunikere med dig – nogle er bare bedre til at forstå den end andre.Oplever du ofte, at du har render under øjnene? De er måske lidt mørke – du kan også have poser under øjnene?Dette kan I virkeligheden være et tegn fra dine nyrer, hvor de prøver at fortælle hjernen at: “du gør noget, der ikke passer mig – vær’ sød at ændre det!”.

Det kunne for eksempel være, at du stresser meget og glemmer dig selv. Det kan også være, at du glemmer at drikke vand – og kun drikker kaffe, sodavand og så videre så din væske og saltbalance ikke er som den skal være. Du glemmer måske at spise grøntsager og frugt, og får måske for meget hvidt brød eller fastfood.

Ødemer i kroppen
Når du oplever hævelser, ødemer eller væskeophobninger i kroppen, så er der flere ting, det kan skyldes.

Væske- og saltbalancen er måske ikke i orden. Det er sådan, at dine nyrer er med til at kontrollere balancen mellem saltene natrium og kalium i din krop og på celleplan – det er yderst vigtigt, at din krop har styr på dette, for hvis saltbalancen i cellerne forskydes, så kan du få meget ubehagelige gener.

I dag er det sådan, at de fleste indtager 3-4 gange mere natrium end anbefalet. Når vi har for meget natrium i kroppen, vil den begynde at binde væsken og ophobe det. Dette overforbrug kan på sigt også være skyld i forhøjet blodtryk og migræne, mavesår mv. 

Kalium er yderst vigtig for dit hjerte, muskel- og nerveceller. Når du drikker for meget kaffe og alkohol eller spiser for meget sukker, så udvasker du det vigtige kalium i din krop. Kalium er også vigtig for din hjerterytme og for iltoptagelsen i hjernen, samt dit hormonsystem.

Almindelig bordsalt (natriumklorid) kan være en synder, hvis du er én af dem som er lidt rundhåndet med saltet i din kost. Den indeholder kunstige mineraler, og nogle indeholder endda aluminium, som er skadeligt for din krop. Derudover indeholder de desværre ikke nok af det gavnlige kalium, som kroppen har brug for.Derfor anbefaler jeg altid folk at købe havsalt, da havsalt indeholder meget kalium og det vigtige mineral magnesium. Himalayasalt indeholder eksempelvis 88 af de 92 mineraler, mennesker har brug for. Små ændringer i din hverdag kan altså være med til at skabe en bedre balance i din krop, så du kan holde dig sund og rask i lang tid.

LÆS OGSÅ: Ubalance i huden? Sådan bekæmper du det

Støt din nyrer!
Dine nyrer er altså afhængige af dine daglige valg. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, hvad du gør. Hvis du eksempelvis kunne udskifte en kop kaffe med en kop te, et måltid med korn/ris med grøntsager, ja så er du allerede kommet langt.

Det er godt altid at have en vandflaske ved dig – på den måde bliver du hele tiden mindet om at få mere vand til dine kære nyrer.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være