[single_post_category_name]

Derfor skal du spise hørfrø!

Dette trick er både billigt og ret nemt – med store sundhedsgevinster! Det eneste du skal gøre er at købe økologiske hørfrø på vej hjem fra arbejdet i dag. Det kræver dog også en minihakker, blender eller en foodprocessor. Hørfrø er nemlig ret geniale af flere årsager. Det lille frø indeholder en masse gode næringsstoffer, som din krop vil elske.

LÆS OGSÅ: 8 gode grunde til at spise hvidløg

Hørfrø indeholder den vigtige fedstyre omega 3, som vi typisk får for lidt af i vores daglige kost. Omega 3 er fantastisk til en hud der er udfordret eller generelt til en krop i ubalance. Dette indlæg var dog tænkt som at give dig nok fibre, så gamle kedelige affaldsstoffer kan forlade kroppen. Hørfrø indeholder super gode fibre, der hjælper din fordøjelse godt på vej. Fordøjelsen vænner sig dog til den samme type fibre, så det er vigtigt at spise forskellige fibre i ugens løb.

Du skal kværne 1 spsk. hørfrø og tage det sammen med et stort glas vand. Du kan både blande det sammen med vandet eller blot tage det på en ske og drikke vand ved siden af. Hørfrø er nemlig meget beskyttet af den kraftige skal den har. De skal derfor kværnes, før vi får gavn af de mange næringsstoffer der er i. Hørfrø indeholder også lignaner som er super vigtigt for kvinder. Lignaner er med til at udskille brugt østrogen, som er et kvindeligt hormon. Hørfrø er altså med til at booste kvinders hormonbalance, som til tider kan være udfordret af flere årsager. Der er ikke nogen regler for, hvornår på dagen du skal tage disse kværnede hørfrø, men en fordel kunne være at tage dem om morgenen sammen med et stort glas vand. Der er kun en regel du skal følge! Dine hørfrø skal være friskkværnet, da de begynder at harske efter blot 15 min. Så du kan IKKE kværne hørfrø til flere gange i ugen.

Der har også været meget snak om cadmium som findes i skallen på hørfrø. Det kan mindskes ved at lægge hørfrøene i vand natten over, hvor du derefter hælder vandet fra og skyller dem godt. Der skal utrolig mange hørfrø til før du rammer grænseværdierne for cadmium. Jeg ser det som, at der er langt flere fordele ved at spise hørfrøene end ikke.

LÆS OGSÅ: De kalder det mirakelfrøet!

Vælg rigtig gerne de økologiske hørfrø. Det er også blevet påvist, at du kan spise helt op til et kilo hørfrø om ugen, før du kommer i nærheden af grænseværdierne. Cadmium findes også i skallen på mandler, sesamfrø og solsikkekerner. Men men, når vi husker det kan vi jo lægge dem i blød og hvis det glipper er det stadig super sundt! De andre dage i ugen kan du med fordel vælge Pukkas Fiber produkt, som blandes op med et glas vand. Det smager lidt kanel-agtig og er et super godt produkt at skifte med. Der er også ingredienser i, som dulmer et irriteret og sart mave/tarmsystem. Der er også rød elmebark, som lægger en beskyttende hinde inde i dine tarme, hvis du eksempelvis har maveproblemer over længere tid.

Husk på at skønhed og sundhed starter indefra 🙂

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide