Fødevarer, der styrker din indsigt

Facts


Detox dit liv

af Deanna Minich
199 kr.

– Køb bogen her –

Deanna Minich står bag bogen ’Detox dit liv’, hvor hun fortæller dig, hvordan du kan detox HELE dig, altså både din krop og din sjæl samt en viden om hvorfor det er så vigtigt, at have sig selv i fokus. Hun giver dig et 21-dages program, hvor hun guider dig trin for trin – en supernem håndbog.

LÆS OGSÅ: Detox dit liv: 4 gode opskrifter

Nedenfor giver Deanna Minich dig indsigt i, hvilke fødevarer der styrker din indsigt samt hvilke fødevarer, der kan reducere angst. Mad kan nemlig forbedre dit humør og styrke din hjerne.

INDSIGTS-fuld mad kan klare dine tanker, forbedre dit humør og give dig adgang til din hjernes intuitive formåen. Hvis du føler dig omtåget, deprimeret, ufokuseret eller angst så kan de rette fødevarer hjælpe dig tilbage i balance og styrke din hjerne:

✮  Fuldkornsprodukter og middelhavs kost (masser af frugt og grønt, friske fisk, sunde fedtstoffer og fuldkorn) kan beviseligt reducere kognitive problemer og hjælpe hjernen til at regulere sit forbrug af energi, så både hjerne og krop kan fungere optimalt i løbet af dagen.

✮ Fødevarer, der er rige på flavonoider, reducerer angst betragteligt. De arbejder faktisk på samme måde som de afslappende benzodiazepiner (en type beroligende middel, der også findes i valium).

✮ Lavglykæmiske og sukkerfattige fødevarer støtter erkendelsen; som kontrast kan højglykæmiske fødevarer få timer efter indtagelse påvirke din evne til at tænke logisk og fokusere. Som vi så tidligere, fører højglykæmiske fødevarer også til overdreven produktion af insulin, hvilket over tid kan give dig øget risiko for demens. Et stigende antal studier viser en tæt forbindelse mellem type 2-diabetes og lavere erkendelsesformåen, faldende erkendelse og/eller demens, hvilket antyder, at der kan være forbindelse mellem højglykæmiske fødevarer, overdreven produktion af insulin og adskillige forskellige udfordringer for hjernen.

✮ Naturlige sødemidler, så som honning og ahornsirup, er det foretrukne valg. Adskillige dyreforsøg viser, at der er en for- bindelse mellem kunstige sødemidler, specielt aspartam, forringet hukommelse og øget oxidativ stress i hjernen.

✮ Madlavning ved lav varme og damp kan gøre, at du undgår aldersfremmende stoffer, som dannes af de sprøde, brankede dele af maden, der kommer af tilberedning ved høj varme.

✮ Økologisk producerede varer har lavt toksinniveau og indeholder flere phytonutrienter, vitaminer og plantenæringsstoffer. Disse phytonutrienter styrker hele din krops sundhed, inklusive hjernen. Og de herbicider og pesticider, der er i ikke-økologiske produkter, har beviseligt skabt ubalancer i hormonfunktionen og forbrændingssystemet (hvilket skaber vægtforøgelse).

✮ Kokosolie kan svække effekten af beta-amyloid, et hjernebaseret protein, der forbindes med demens. Kokosolie lader også til at styrke funktionen i mitokondrierne, cellernes kraftværk, hvilket gør kokosolie ekstremt styrkende for hjernecellernes generelle sundhed. 

Generelt kan man sige, at jo mere du kan reducere inflammationer, både via fødevarevalg og tilberedningsmetoder, jo mere kan du styrke tarme og immunsystem, hvilket til gengæld skaber de biokemikalier, din hjerne har brug for, for at generere skarpe, optimistiske og fokuserede tanker.

Højflavonoide fødevarer, der er med til at reducere angst

 • Acai-bær
 • Rucola
 • Blåbær
 • Brombær
 • Sort te
 • Kakaobønner
 • Karob
 • Kakao, usødet
 • Blå druer
 • Tranebær
 • Solbær
 • Hyldebær
 • Grøn te
 • Grønkål
 • Kumquat
 • Sennepsblade
 • Persille
 • Radiser
 • Hvid te

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være