[single_post_category_name]

 Derfor ændrer din hud sig  hele tiden

Vidste du at huden faktisk har sin helt egen cyklus? Hvis du kender denne cyklus, så har du også nemmere ved at forstå huden og arbejde med den i stedet for at arbejde imod den. Huden gennemgår forskellige faser alt efter hvor på måneden du er. Så inden du bliver fortvivlet over, at huden både fedter den ene dag, næste dag er tør og dagen efter bumset, så opklarer jeg det lige for dig. 

LÆS OGSÅ: Forstår du hvad kroppen prøver at fortælle?

Derfor fedter din hud den ene dag og er knas tør den næste:

Huden følger din menstruationscyklus, som typisk er omkring 28 dage. Derfor kan huden også ændre sig dag for dag.

Fra dag 5-10 i din cyklus (lige efter menstruationen slutter) kan huden være mere tør og du kan opleve at den skaller. Her skal du sætte ekstra ind med masser af vand, urte the eks. brændenælde, mælkebøtte og rooibos eller min nye favorit fra økologiske NuTe med rooibos og pebermynte. Spis også gerne sunde fedtstoffer fra nødder, avokado, chiafrø (der er virkelig mange der lugter og smager af fisk, det er IKKE meningen), hampefrø, kokosolie og økologisk kærnet smør.

Dag 11-21 (hvor du har ægløsning) har huden sin bedste periode, hvis du vel og mærke er i hormonel balance. Har du tendens til PMS kan du have et højere niveau af stresshormoner i kroppen, som får huden til at producere mere olie/fedtstof, som kan give rødmen og urenheder. Giv dig selv ro, da du nødig skal producere endnu mere stresshormon. Gå lange gåture, hør nogle guidede meditationer, tag et beroligende bad med epsom salt, dyrk yoga eller gør det der giver dig ro og glæde. Hvis du er til meditation er jeg rigtig glad for app’en “Mindfulness-bevidst nærvær”, hvor der både er lange og korte meditationer.

Dag 22-4 (hvor du har menstruation) har huden tendens til at fedte mere og det kan give bumser. Huden er mere sart end normalt og derfor kan du opleve rødmen og måske endda allergiske reaktioner. Drik grøntsagsjuice og (h)udrensende brændenælde the. Få også sved på panden disse dage, så hudens porer kan bliv renset ud. Lav et ansigtsdampbad med en rensende lermaske til for at undgå tilstoppede porer. Tag også gerne i sauna hvis du har mulighed for det. 

LÆS OGSÅ: Det skal du gøre for at komme akne til livs

Ønsker du at se en film, som forklarer lidt af ovenstående? Du kan se den her 🙂 

Vil du læse mere fra Tina, så sving forbi hendes Instagram-profil – du finder hende under navnet @tinalykkegaard.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide