7 ting du kan gøre for at undgå søvnproblemer

Efter en lang dag ligger du dig i sengen, og er klar til at sove, men af en eller anden grund, kan du bare ikke falde til ro – det er frustrerende, og kan være med til at ødelægge den efterfølgende dag. Derfor har vi samlet 7 ting, du kan gøre for at undgå søvnproblemer. 

Stå op på præcis samme tidspunkt hver dag
Det er vigtigt at stå op på samme tidspunkt hver dag, da du på den måde får en naturlig søvnrytme. Du vænner kroppen til, at blive træt på samme tidspunkt hver aften.

Få nok sollys
Det naturlige lys spiller en stor rolle, når det kommer til din søvncyklus. Det hjælper nemlig til at stille dit indre ur, så rul gardinerne fra og mærk lyset komme ind. 

LÆS OGSÅ: Anne Bech: Sådan kommer du i gang med at løbe

Sørg for at få nok vand på de rigtige tidspunkter
Vi ved alle at vand er godt for os, men det er ikke alle tidspunkter, der er lige gode at drikke vand på. Sørg for at stoppe indtaget af vand efter kl. 22.00 – du kommer nemlig til at ødelægge din søvncyklus, hvis du står op for at tisse om natten.

Tag en pause fra det hele
Så snart at dagen er startet, har vi gang i tusind ting – arbejde, træning, hente ungerne, indkøb og meget mere. Derfor er det vigtigt, at du tager dig minimum 10 minutters ”me-time”, hvor du tømmer hovedet. Dette er med til at din krop falder bedre til ro om aftenen.

LÆS OGSÅ: 10 sunde og nemme metoder til et hurtigt vægttab

Gang i motionen
Motion er godt for dig, og det er rigtig godt for din søvn. Ved at have gang i musklerne, sørger du nemlig for, at din krop er mindre rastløs senere på dagen. 

Lav en to-do liste
Tøm hovedet inden sengetid ved hjælp at en to-do liste. På den måde ligger du ikke og tænker over alt det, du skal huske til dagen efter. Men HUSK: lav først tingene, som står på listen, i morgen. 

Kilde: purewow.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være