10 fordele ved løb som ikke har med vægttab at gøre 

10 fordele ved løb som ikke har med vægttab at gøre 

Mange løber for at tabe sig, og det i sig selv er også en motivationsfaktor, men det kan være svært at opretholde motivationen. Og nogen gange vil du opleve at der er fordele ved løb, som føles mere givende og vigtige end kun vægttab. Vi har derfor samlet en liste med 10 fordele der er forbundet med løb, og som ikke har noget med vægttab at gøre. 

1. Betroelse 
Det er forskelligt hvor langt man løber, og hvorfor man løber. Det er lidt en betroelse til sin egen krop, og det fede ved løb er, at man selv bestemmer hvor langt man løber, og hvor lang tid man vil bruge på det. Det du skal vide er, at din krop kan mere end du lige går og tro. Det handler om at betro dig til din egen krop, og komme ud af din egen komfortzone. Den succes man individuelt får, om det så er 3 kilometer uden pause eller gennemførelsen af et halvmaraton. 

2. Søvn 
Der er ikke noget der slår den følelse man har i kroppen, når men ligger i sengen om aftenen efter en god løbetur. Og hvis man er en af dem, der løber om morgenen, vil man helt klart også prioritere sin søvn højt. 

LÆS OGSÅ:  Sådan kan dansetræning gøre dig til en bedre løber

3. Meditation
Når vi løber en tur, har vi tendens til at skrue så højt op for musikken, at vi undgår at høre vores egen åndedræt og hvor hårdt vi har det. Men egentlig er løb mere end bare højt musik og hurtige skridt. Hvis du skifter de vilde sang ud med noget mere rolig, om det er rolige sange eller lydbøger, vil det hjælpe dig med at fokusere mere på dit tempo, og hvordan din krop har det imens du løber. Løb vil altså kunne bidrage med meditation til din krop og til dit sind. 

4. Produktivitet 
Starter du din morgen ud med løb, vil det kunne øge din produktivitet i løbet af dagen. Det hjælper dig til at være mere opmærksom, afslappet og træffe beslutninger effektivt. Og hvis du rammer fortovet før soleopgang, giver dig også mere frihed til hænge ud med veninderne og familien om aftenen. 

5. Glæde 
Man vil hurtig mærke en forskel på sin krop, hvis man springer sin løbetur over. Det er ikke kun kroppen, faktisk vil man også kunne mærke det på sit humør og sit indre selvværd. Det lyder skørt, men det kan altså forbedre dit forhold til sig selv. Kort sagt kan løb bidrage til mere overskud i din hverdag. 

6. Forhold 
Hvis du har en løbemakker eller har delt en løbeoplevelse sammen med en god veninde, vil du hurtig mærke at det forhold I har/skaber, er større end en hurtig happy hour på den lokale bar. Løb skaber altså specielle forhold, så skynd dig ud og find en løbemakker. 

7. Sygdom 
Mange vil opleve at løb kan virke medicinerende og i mange tilfælde bedre. Den øgede fysiske og psykiske udenholdenhed, bedre søvn og den følelse man får når man rammer et mål man har sat sig selv for. Det kan være, at man ønsker at kunne løbe 3, 5 eller 10 kilometer. Den succes det giver, og den fokus du ligger i det, kan nogen gange fjerne fokusset på de fysiske eller psykiske smerter. 

LÆS OGSÅ: 8 tips der vil gøre dig til en bedre løber

8. Kreativitet 
Under løb oplever man en nysgerrighed, når hjernen kobler fra, og man ikke bekymrer sig om hverdagen. Du vil nogen gange kunne se, at din kreativitet vokser, og det første du gør, når du kommer ind ad døren er, at du skriver idéen, du fik under din løbetur ned på et stykke papir. Det kan være en idé, til den bog du er ved at skrive, et tema til din næste fest eller en sjov vittighed du skal huske at fortælle din veninde næste gang i ses. 

9. Taknemmelighed 
I steder for at starte din dag med negative tanker omkring dig selv, så start i stedet for dagen med, at være taknemmlige for at du er rask til at gøre noget godt for din krop. Vær taknemmelig over, at dine ben er stærke nok til at bære dig igennem en rute der ellers syntes at være umuligt at gennemføre. 

10. Generiøsitet 
Når man sætter spørgsmålstegn til det gebyr man skal betale for at deltage i et løbeevent, skal man i stedet starte med at fokusere på hvor godt en lokal 5K løbe-event eller en halvmaraton gør for lokalsamfundet. De penge løberne bruger på indmeldelsesgebyr går til velgørenhed som fælleskabet støtter. Små, lokale løbebutikker drager fordel hver gang vi har brug for et par nye løbesko eller det seneste must-have udstyr. Du betaler ikke kun for at være med eller for at få en ny løbetrøje eller medalje. Du er med til at give tilbage til dit lokal samfund, et løb af gangen.  

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og