6 sunde fødevarer som du (måske) spiser forkert

Det er helt sikkert med de bedste intentioner, at vi vælger de sunde fødevarer til i vores kost, men nogle gange spiser vi dem desværre forkert, hvilket kan resultere i, at vi ikke får det maksimale ud af det mad vi spiser, eller at vi kommer til at indtage unødvendige kalorier.

Vi har samlet seks fødevarer, som du måske spiser forkert. Læs med, og se om du kan nikke genkendende til nogle af de dårlige vaner.

 

LÆS OGSÅ: Det betyder jern for dig og din krop

Søde kartofler
Søde kartofler smager SÅ godt, og det er helt sikkert en sikker vinder her på redaktionen. De har et højt indhold af vitamin A, og så er de fyldt med antioxidanter – en ægte sundhedsbombe! 

Der er dog mange, som vælger at lave friturestegte pomfritter ud af de lækre kartofler, og her må vi desværre skuffe dig – der mister de altså alt det sunde. Prøv i stedet at skære dem i skiver, og bag dem i ovnen.

Peanut butter
Peanut butter er en rigtig god kilde til protein og perfekt som en pre-workout snack. Dog skal du være opmærksom på, hvilken peanut butter du køber nede i supermarkedet. Nogle af dem er nemlig spækket med sukker, salt og unødvendigt olie. Vær derfor opmærksom på indholdet inden, du lægger din peanut butter ned i kurven.


Økologiske usaltede peanuts fra Biogan, 19 kr.

Tip: Lav din egen peanut butter ved at blende nødderne i en blender, indtil at du opnår en dejlig blød konsistent. Det er super nemt!

Bønner
Bønner er fyldt med protein og fiber. De har et lavt fedtindhold, og så er de gode som en erstatning for kød. Desværre kommer mange af bønnerne i dåser, som kan indeholde det hormonforstyrrende stof Bisphenol A. Mange bønner findes også på karton, som er en god måde at undgå dåser på.

Tørret frugt
Tørret frugt er en god erstatning for slik, når du har lyst til en lille treat, dog kun hvis det ikke er fyldt med sukker. Tjek indholdet på bagsiden af dit produkt, inden at du køber det. Du vil blive overrasket over for meget ekstra sukker, der er tilføjet til produktet.

Soltørrede dadler fra Urtekram, 32,76 kr.

Æbler
Æbler er fyldt med vitaminer og mineraler og er den perfekte snack, når man bliver lidt sulten hen på eftermiddagen. Mange af vitaminerne sidder dog i skrællen, sørg derfor for at købe dine æbler økologiske.

Broccoli
Mange af os kan ikke fordøje rå broccoli, og vil meget hellere koge den. Dette resulterer desværre i at man mister en masse af de fantastiske næringsstoffer som det lille grønne vidunder indeholder. Sørg derfor kun at dampe broccolien et par minutter, så du stadig får lidt af alle de gode stoffer.

Kan indeholde affiliate links.
Kilde: Popsugar.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være