[single_post_category_name]

Det betyder jern for dig og din krop 

Jern er et vigtig mineral for dig og din krop, og man kan opleve et øget behov for jern under menstruationsperioden, ved vokseværk, under graviditeten eller hvis man giver blod til blodbanken. 

I blodet opbevarer man to tredjedele af kroppens jern, og hvis man så mister blod, eller har ekstra behov for blodets funktion når man fx har vokseværk, er det almindeligt, at man har brug for mere jern. Det viser sig, at omkring 75 % af danske kvinder i alderen 18-35 år, får for lidt jern i forhold til deres gennemsnitsbehov. Tegn på jernmangel omfatter træthed, irritabilitet og kolde hænder. 

LÆS OGSÅ: D-vitamin & calcium

Nogle oplever, at tilskud af jern er hårdt mod deres maver, og ønsker at indtage tilskuddet på en naturlig måde. Jern får vi gennnem sund og varieret kost, og nedenfor er en lille liste over nogen af de fødevarer der indeholder ekstra meget jern. 

1. Sesamfrø
2. Svinelever
3. Muslinger
4. Cashewnødder
5. Fuldkornsknækbrød
6. Havregryn
7. Bælgfrugter
8. Oksekød
9. Rugbrød

LÆS OGSÅ: Er mælkeprodukter godt for dig?

Såfremt man ønsker at indtage jerntilskud, er den anbefalede dagsdosis til kvinder og unge i voksealderen 2-3 tabletter dagligt, og til gravidekvinder er det 3 tabletter dagligt. 

Her er en lille liste over foreslag til jerntilskud, som du kan tage. 

Hemo Jern fra Longo Vital, til 83 kr.   

Jern C brugstablet fra Matas, til 35 kr.

Jerndråber fra Meda, til 72 kr.

Amino Jern fra Aminojern til 89 kr. 

Jern bidrager med at mindske træthed og udmattelse, og en normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin. Det hjælper også immunsystemets normale funktion, så det er altså vigtigt, at være i balance med jern hvor end det er indtaget naturligt eller i form af kosttilskud. 

Kan indeholde affiliate links. 
Kilde: POPSUGAR, Samvirke 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide