Er mælkeprodukter godt for dig?

Et af de store spørgsmål vi i dag bliver stillet, er om vi skal spise mejeriprodukter eller ej. For nogle, er disse fødevarer skurken, da det kan være årsagen til blandt andet fordøjelsesproblemer, træthed, akne og ja… listen er lang. Omvendt er der dem, der ikke kan leve uden, og samtidig er der diætisterne der siger, at det er et fremragende produkt til at få en masse proteiner og andre gode næringsstoffer. 

LÆS OGSÅ: Oppustet? Disse fødevarer kan være synderne!

Så… Hvem har ret? Er mælkeprodukter godt for dig eller ej? Svaret er desværre ikke så enkelt.

Derfor er det godt for dig:
Det største argument for at du skal spise og drikke mælkeprodukter er, at det er spækket med gode næringsstoffer. Så medmindre du er intolerant over for det, kan du altså få en masse ernæringsmæssige fordele ved at integrere det i din kost. Mælkeprodukter er bare en fantastisk kilde, til at få en masse næringsstoffer, som blandt andet protein, kalium, magnesium og calcium, og vitaminer som blandt andet B2 og B12.

Det er også det mest ideelle for atleter at drikke og spise, da man får aminosyre, der hjælper med at opbygge musklerne, og det er en god måde at komme sig efter træningen og holde indtaget af protein tilstrækkeligt hele dagen.

De mindre gode grunde:
Hvis din krop ikke kan tåle mejeriprodukter, er det ikke godt hvis du har planer om at bruge mandag aften på at skovle en hel Ben&Jerry i dig, da de største syndere i mejeriprodukter er laktose, kasein og valle. 

Mejeriprodukter er øverst på allergikerlisten og kan være skyld i at din krop reagerer anderledes og ubehageligt, da nogle har problemer med at nedbryde laktose. Det vil derfor forårsage symptomer som hovedpine, maveproblemer, akne og eksem. 

Så hvad er vi kommet frem til?
Før du kommer til nogle personlige konklusioner, så find først ud af, om du virkelig er sensitiv over for mejeriprodukter eller ej, før du foretager en kostændring. Der er som sådan ingen grund til at tilføje mejeriprodukter i din kost, hvis du ikke spiser det. Så længe du sørger for at få næringsstofferne andre steder fra. Og det samme gælder den anden vej, du behøver ikke at skære det ud af din kost, hvis det ikke påvirker dit helbred, da det som sagt indeholder så mange gode næringsstoffer og derved er godt for din krop. 

Vælg eventuelt de magre produkter
Hvis du vælger at gå efter de mere magre mejeriprodukter, så begrænser du indtaget af mættet fedt, men du får stadig de gode egenskaber produkterne har.

Sukkerindholdet
Der er mange mennesker der slet ikke er klar over, at mange af produkterne som for eksempel frugtyoghurt og yoghurt med tilsat smag, har et højt sukkerindhold, som gør, at alle de fordele der er i mælkeprodukterne, lige pludselig bliver saboteret. Vær derfor opmærksomhed på sukkerindholdet, da den søde smag hurtig kan blive en dum vane.

LÆS OGSÅ: Hvad er det lige med det komælk?

Spiser du ikke mælkeprodukter eller ost?
Hvis det er tilfældet, skal du prøve så vidt muligt at få calciumindholdet dækket på andre måder og være omhyggelig med at sammensætte din kost. Sørg for at få ting som en masse grøntsager, hvidkål og sardiner. 

Få inspiration til 4 fantastiske kålopskrifter lige HER

Kilde: Popsugar.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være