[single_post_category_name]

Mine bryster hænger efter graviditet og amning, hvad kan jeg gøre?

Overvejer du at få foretaget et kirurgisk indgreb? Så er der visse ting, du skal være opmærksom på, inden du lægger dig under kniven. Speciallæge i plastikkirurgi Benedikte Thuesen kommer her med gode råd til dig, der overvejer brystoperation efter amning.

Mit bedste råd er, at du bør vente og se i den første tid, for ofte retter det sig. Man skal under ingen omstændigheder kaste sig ud i en operation, før der er gået minimum tre måneder, efter man er ophørt amning –  og helst et helt år. Hvis du overvejer flere børnefødsler, vil jeg også anbefale, at du venter med operation, til du har født og ammet de børn, du gerne vil have. Det ville jo være rigtig ærgerligt, hvis du ikke kunne amme efter en operation.

LÆS OGSÅ: Hvem er egnet til en fedtsugning, og hvordan foregår det?

Endvidere vil brysterne højst sandsynligt komme til at hænge igen, og det kan dermed blive en dyr fornøjelse at få rettet op på brysterne en gang til. Vælg i stedet en god BH. Et bryst ændrer størrelse og form med årene, eller efter graviditet og amning, samt efter et eventuelt vægttab. Hos en ung kvinde, der ikke har født, er brystet oftest fast, idet det holdes på plads af et fast og elastisk bindevæv der ligger i huden. Brystets tyngde gør, at der altid er træk i dette bindevæv. Jo større brysterne er, jo større træk, og jo større risiko er der for, at brysterne med tiden bliver slappe.

Yderligere er det almindeligt, at brystkirtelvævet mindskes med årene. Dette ses også efter graviditet og amning, og kan ligeledes medføre, at brysterne kommer til at hænge. For kvinden er det væsentlige problem kosmetisk. Du føler, at brystet ser ”trist ud” i kontrast til den øvrige del af kroppen, og det er generende altid at skulle være iført bh. Du skal dog huske på, at et brystløft efterlader ar og risiko for ændret følesans. Hvis det virkelig går dig på, kan man foretage et brystløft. Det er meget vigtigt, at du før en eventuel operation har den vægt, du gerne vil have fremover.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til dig der overvejer en brystoperation

 

Operationen

Indgrebets størrelse afhænger af, hvor meget brystet hænger.

1. Hvis der kun er sparsomt med kirtelvæv, moderat hudoverskud, og hvis brystvorten er placeret på højde med folden under brystet, kan brystet korrigeres ved hjælp af et silikone brystimplantat eller en fedttransplantation, hvis du er indstillet på, at brystet bliver større.

2. Hvis det drejer sig om et mindre brystløft, kan man nøjes med et ar rundt omkring brystvorteområde.

3. Hvis der er større hudoverskud, og hvis brystvorten er placeret mere end en- to centimeter under folden under brystet, er der indikation for yderligere korrektion med fjernelse af hudoverskud og løft af brystvorten, således at man ender med et ar rundt om brystvorten, samt et ar, der strækker sig fra dette område og ned til folden under brystet.

LÆS OGSÅ: Gode råd til smertefri amning

4. Hvis det drejer sig om et større brystløft, vil nogle kirurger tillige vælge at lave et snit, som giver et ar i folden under brystet (anker ar). Såfremt du bliver gravid efter indgrebet, bliver arrene som oftest bredere, og brystet kan komme til at hænge lige så meget som før operationen. Hvis du taber 5-10 kg efter operationen, er der også meget stor risiko for at brysterne kommer til at hænge igen. Så tænk dig godt om!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide