Opbyg din krop efter graviditeten


 Chloe Bjoerk

Chloe er holistisk behandler, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Chloe er skribent, ernæringsekspert og stifter af Health Mentor Uddannelsen. 

Find Chloe på hendes Instagram her eller læs mere på hendes hjemmeside her

Er du så heldig, at du lige er blevet mor? Tillykke – det er jo helt fantastisk!:) I min klinik er en af de mange cases, jeg elsker allermest, opbyggelse efter graviditet! Det er et emne, jeg synes bliver talt alt for lidt om, og det er noget vi hurtigt springer over i det daglige stress.

LÆS OGSÅ: Tips, der gør livet med en nyfødt baby lidt nemmere

Din fantastiske krop har lige lavet et helt menneske, et menneske med hår, negle, knogler, følelser osv. Det er jo helt vildt, at det er muligt, og det er meget fantastisk!

Jeg ved, at du har mærket træthed i din graviditet, for det oplever alle, og det er så naturligt. Det er nemlig sådan, at når vi sover, så får kroppen mulighed for bedre at heale og nulstille systemerne, og din underbevidsthed arbejde på højtryk for at absorbere alle de oplevelser, vi får hver dag. Når du så er gravid oveni, ja så er der meget brug for ro – ro til at finde på plads i det nye, både psykisk og fysisk.

Trætheden handler rigtig meget om, at din krop bruger ekstra krudt på at lave et lille vidunder, som bliver større og større, og som kræver mere og fylder helt enormt med tiden. Dernæst skal du være der med alt det, du mærker. Du bliver tvunget til at mærke dig selv og dine behov endnu mere, og du skal pludselig til at tage stilling til en ny rolle i livet og så er der alle de kære hormoner, der flyver rundt i din krop 🙂 Så jeg mener bestemt, at den træthed er berettiget – og også trætheden efter fødsel.

Din krop har brug for fokus! 

Din krop har løbet et maraton i de sidste 9 måneder, så dine depoter er lave, og du har brug for opbyggelse! Ammer du stadig, skal du være opmærksom på alt, der er udrensende. Alt hvad du gør, går til baby, om det så er godt eller skidt, det du gør!

Naturens gang

Det er så fantastisk med sådan en graviditet, det er nemlig sådan, at sammen med din månedlige menstruation er graviditeten med til at give dig nogle flere år at leve i end din mand. Både de månedlige blødninger og graviditeten er en kæmpe udrensning for din krop, som er super sundt, hvis du var i plus inden din graviditet fandt sted!

Den anden siden af sagen er faktisk, at en graviditet er enormt krævende for den kvindelige krop, og især fordi vi lever i det samfund, som vi lever i, i dag! Der er så mange høje krav og så meget press, som giver en masse stress på det indre og ydre plan – og så spiser vi bare ikke optimalt! Så graviditeten kan også have konsekvenser for dig, din krop og din psyke.

Har du oplevet det?

Det normale jeg hører hos mine klienter, er, at sexlysten forsvinder – ikke fordi der ligger et barn ved siden af – lysten er bare væk. De føler sig mere trætte, har manglende overskud, de bliver hurtigt sure og irriterede, de er mere kontrollerende, og mere triste og deprimerede.

Er det dig?

I den situation kan man ofte have det sådan: “Hvad er det, der sker med mig? Jeg er lige blevet mor, og jeg har en dejlig mand..”

Du er ikke den eneste, og jeg synes måske, at det er på tide, at det også bliver sagt højt!

Din smukke krop har givet alt, hvad den havde til dit skønne barn, og den kan ikke på nul komma fem opbygge sig selv, bl.a. fordi der simplethen ikke er nok næringsstoffer i vores mad længere.

Så du skal i gang med at spille på flere heste!

Der skal fokus på dig, og du skal opbygge dig og din krop! – lyder det ikke dejligt?

God kost skal indenbords, og så skal du gøre mig en tjeneste! Begynd at have fokus på, at du spiser nok. Mange kvinder springer måltider over og bliver så sultne, at det forkerte mad ryger ind. Og helt ærligt, så bliver vi nogle værre mokker, når vi er sultne. Så spis gerne tre små og tre større måltider på en dag og sørg for, at de er fyldt med grøntsager og proteiner.

Jeg er sikker på, at du har fået at vide af din læge, at du eksempelvis skulle tage kosttilskud, mens du var gravid. Hvorfor? Svaret var nok: “det er godt for baby!” Men hvad så med dig? Hvis det er godt for baby, så er det vel også for dig?

Ved du, at du hver dag laver nye celler i din krop og udskifter andre? De har brug for gode byggematerialer og efter en graviditet, ja så er der kun god grund til at fylde på!

Du kommer altid langt med en god vitaminpille, omega-3 og aminosyrer 🙂

God fornøjelse

Vi ses
– Chloe

———————————————————

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til mig på chloebjoerk@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @chloebjoerk

LÆS OGSÅ: Energi til trætte mødre på barsel

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være