World Sleep Day: Her er konsekvenserne af for lidt søvn 

Det er i dag den internationale søvndag World Sleep Day, og det tager vi her på redaktionen meget seriøs, og forsøger ligesom alle andre at have fokus på søvn og få den prioriteret – højere end vi i forvejen gør. Det er jo dejligt at sove, så hvorfor er det så svært at få den prioriteret, og endda når konsekvenserne er så alvorlige?

Søvn er et generelt problem, og vi har brug for vores søvn. Og en god en af slagsen. Vi ønsker alle at blive bedre til at prioritere vores søvn højere, men det er som om der aldrig rigtig bliver gjort noget ved det, eller taget alvorligt. Lige så vel at der blev skrevet, at det er et generelt problem, så er det også et alvorligt problem, og mere alvorligt end man lige går og regner med. 

LÆS OGSÅ: Din guide til bedre søvn

Vi har samlet en liste over konsekvenserne i en mildere grad, og konsekvenserne når de er mere alvorlige. Ligeledes er der en liste over symptomer på træthed.

De mildere effekter  
Stress
Svækket immunforsvar
Mindre lyst til sex
Glemsomhed 
Nedsat dømmekraft og højere risiko for uheld 
Pletter, irriteret hud, hævelser og mørke cirkler 

De alvorlige effekter
Større chance for hjertesygdom 
Større chance for at udvikle diabetes 
Højere risiko for kræft 
Forværrede symptomer på depression 
Forværrede symptomer på angst 
Vægtøgning 
Kortere levetid 

LÆS OGSÅ: Søvnmangel? Så galt kan det gå! 

Symptomer på træthed
Før du bemærker de milde og alvorlige effekter, vil du sandsynligvis bemærke nedenstående symptomer først. Det er vigtigt, at du reagerer hvis du oplever følgende symptomer: 

Træthed
Hovedpine 
Svimmelhed 
Kulderystelser eller muskelømhed 
Appetitløshed 
Kvalme 
Usædvanlig irritation 
Fysisk træthed og Muskelsvaghed 
Sløret syn 

Det er altså hamrende vigtigt at få prioriteret den søvn! Og hvilken bedre dag at starte end på den international søvndag World Sleep Day. Lad os alle gå tidligt i seng i aften, og forhåbentlig stå op i morgen, frisk, veludhvilet og til duften af kaffe og forår. 

www.popsugar.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være