Chloe Bjoerk: Sådan booster I sædkvaliteten

Facts

Chloe Bjoerk

Chloe er holistisk behandler, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Chloe er skribent, ernæringsekspert og stifter af Health Mentor Uddannelsen.

Find Chloe på Instagram @chloebjoerk og
 @currame0 eller læs mere på hendes hjemmeside:  www.currame.com

Har din mand lav sædkvalitet? Så er der faktisk nogle ting I kan gøre for at booste hans vitalitet. Faktisk er det sådan i dag, at en femtedel af danske, unge mænd oplever lav sædkvalitet og har svært ved at få børn. For ca. 60 år siden producerede mænd omkring 50 % flere sædceller, end de gør i dag – vildt ikke? Men hvorfor denne udvikling?

LÆS OGSÅ: Sådan bliver din drøm om graviditet hurtigere opfyldt!

Hormonforstyrrende stoffer har længe haft førstepladsen som hovedmistænkt. I 2014 lykkedes det forskere at påvise, at kemikalier fra en række industriprodukter skader sædcellernes funktion. Bl.a. stoffer, som findes solcremer, visse blødgørere midler og antibakterielle stoffer. Danmark, sammenlignet med andre lande, er en af de lande med lavest sædkvalitet. Dette kan bl.a. skyldes, at vi lever i et land med meget lave niveauer af selen i vores jord. Selen er et mineral, der er afgørende for mænds sædkvalitet. Selen indeholder enzymer, som beskytter sædcellerne mod skader, der kan medføre mutationer. Selenmangel kan medføre deforme eller svækkede sædceller med nedsat bevægelighed. Selen har vist sig at forbedre sædkvaliteten med 56% ved blot at give et selentilskud med 100 mikrogram selen-gær dagligt.

Hvad kan du ellers gøre?

Coenzym Q10 er kendt for mange gode ting, og i denne sammenhæng har den også evnen til at fremme sædcellernes bevægelighed. Coenzym Q10 er en stærk antioxidant, der er uhyre vigtig for dit hjerte, kredsløb og energiproduktion. Der dannes store mængder Q10 i testiklerne, og det er nødvendig for at opretholde sædcellernes energikrævende bevægelighed. Hos nogle ufrugtbare mænd er Q10-indholdet betydeligt lavere end hos andre mænd. I en videnskabelig undersøgelse fik 212 infertile mænd et dagligt tilskud på 300 mg Q10. Det øgede antallet af sædceller, deres mobilitet samt evne til at trænge ind i ægget.

Verdenssundhedsorganisationens (WHO) krav til en normal sædkvalitet er:

√ Mindst 2 ml. sæd ved udløsning

√ Mindst 20 mio. sædceller per ml. sæd.

√ Mindst halvdelen af sædcellerne i prøven skal bevæge sig

√ Mindst 4 % (efter de strikte kriterier) skal have normalt udseende (morfologi)

Zink er ligeledes et vigtigt stof, når det gælder sædkvalitet. Zink styrker hormonet testosteron, som er uhyre vigtig for din mands vitalitet. Derudover er den vigtig for prostata, som producerer sædvæsken. Zink indgår i dannelsen af sæd, i celledelingen, i dannelse af DNA og fungerer derudover som en antioxidant. Ved zinkmangel nedsættes kroppens testosterondannelse, testiklerne bliver mindre og sædkvaliteten nedsættes. Zink er ikke noget, vi har på lager som sådan i kroppen, derfor er det vigtigt at tage et tilskud jævnligt. Det er super at tage omkring 15 mg. dagligt. Er du meget seksuel aktiv, vil du have støre behov for zink.

Undersøgelser har vist, at tilskud af l-carnitine forbedrer sædcellernes mobilitet, mens D-vitaminmangel svækker sædcellernes motilitet og medfører færre normalt udseende sædceller. Kedelig sex = færre sædceller! Jo flere udtømninger din mand har, jo mere virile er sædcellerne, jo mindre udtømninger, jo flere sædceller i pungen. Antallet af sædceller øges markant, jo mere din mand er ophidset.

Så der sker intet ved masser af gammeldags flirt og pige-tække igennem en dag! 🙂

LÆS OGSÅ: Hvordan påvirker stress dine chancer for graviditet? 

Generelt anbefaler jeg, at I dyrker sex hver anden dag, så ses der størst chance for undfangelse. Ting der nedsætter sædkvaliteten! Undersøgelser viser, at 800 gr. koffein eller syv kopper kaffe dagligt nedsætter sædkvaliteten. Tobaksrøg er bare et NO GO! Tobaksrøg nedsætter sædkvaliteten, iltomsætningen og svækker sædcellernes chance for at fæstne sig på kvindes æg.

Vil du stoppe med at ryge, så læs med her

Indtager du mere end fem genstande om ugen forringer det sædcellernes størrelse og form og nedsætter mængden af sædceller. Derudover påvirker det kroppens produktion af kønshormoner. De mænd, der oplever overvægt har i gennemsnit lige omkring 10 % dårligere sædkvalitet end de normalvægtige mænd. Se mere om, hvordan du kan booste fedtforbrændingen her

God fornøjelse!

Vi ses

– Chloe

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til mig på mail: chloebjoerk@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @chloebjoerk

Kilde: Netdoktor.dk, Helse.dk

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide