Maria Juhl: Sådan får du mere energi 

Facts

Maria Juhl

Maria er certificeret inden for holistisk sundhed, yoga og ayurveda, hos Deepak Chopra på Chopra Center University i Californien. Hun har haft sit eget firma siden 2006, hvor hun coacher og underviser firmaer og private inden for sund livsstil.

Hør Deepak Chopra fortælle om Marias arbejde her.

www.mariajuhl.com

@live_more_struggle_less

livemorestruggleless

Vidste du godt, at du indeni dig har en beholder, som kan være alt fra helt fyldt til helt tom?

Når du sprudler, har masser af energi og ikke kan lade være med at give til og inspirere andre, så skyldes det, at den er så fyldt, at den løber over. Når du føler dig drænet og i underskud, ja du har nok gættet det, så er den næsten tom…

LÆS OGSÅ: Så stå dog op – gode morgenrutiner til mere energi!

Men hvordan fylder vi den så op, når der er lav beholdning?

Det er faktisk ret simpelt i teorien, men måske mere udfordrende at udleve, da det kræver, vi vælger os selv til… Og dermed nogle gange tør sige nej og fravælge andre mennesker og ydre begivenheder. Det handler om, hvor vi lægger vores opmærksomhed. For hvis vi reflekterer lidt over det, er det faktisk vores opmærksomhed, der skaber vores liv. Vi kan nemlig kun opleve og sanse det, vi giver vores opmærksomhed.

Hvis al vores opmærksomhed er hos vores børn, på vores arbejdsopgaver eller i diverse magasiner eller TV-serier, så definerer disse kvaliteten af vores liv og vi kan nemt føle os drænet selv. At vælge at trække opmærksomheden indad og mærke os selv er ikke, som vi måske har lært, egoisme, det er snarere ansvarlighed. Det er ligesom, når vi sidder i flyet og får demonstreret iltmasken. Det kloge og ansvarlige vil altid være at sørge for, at vi selv overlever, før vi giver iltmasken – eller i dette tilfælde vores energi – til andre.

Det er lidt tricky, for selvfølgelig får vi også energi af at være noget for andre. Det er absolut af stor værdi for os mennesker, at vi kan være noget for andre, men det kræver et vist overskud i den indre beholder, før det er bæredygtigt at ville gøre andre glade.

Mange, især os kvinder, har desuden udviklet en trang til at få den anerkendelse og kærlighed, vi kan få udefra, når vi gør noget godt for andre eller løser vores opgaver godt. Man kan kalde det behov for ‘the need to be needed’. Og det hænger sammen med hvorvidt, vi er indefra eller udefra refererende. Altså hvorvidt vi er gode til at mærke os selv, stole på os selv og give os selv kærlighed indefra eller hele tiden skal ud og hente kærligheden ude i verden.

Ayurvedisk livsstil handler om, at lade de ændringer og de behov, du ønsker i den ydre verden, først og fremmest blive mødt i det indre – velvidende at den ydre verden er en refleksion af den indre.

Du skaber nemlig i det ydre – hvad der sker i dit indre. For som den kloge mand Mahatma Gandhi sagde, du skal selv være den forandring, du ønsker at se i verden. Dette gælder i de små dagligdags hændelser som i store verdensrevolutioner.

“Be the change you want to see in the world”

Bliv inspireret til, hvordan du fylder din indre beholder, gennem foredrag og guidet meditation på videoen i bloggen her!

LÆS OGSÅ: Hvorfor taber jeg mig ikke?

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og