[single_post_category_name]

Sådan undgår du at overspise sidst på dagen

Lyder dette bekendt? Morgenmad: Protein-smoothie med en lille avocadomad, Frokost: kålsalat og linsesuppe, Aftensmad: 3 slices pizza, pomfritter, øl og en brownie med dertilhørende vanilleis… Vi er ofte gode til at holde os til de sunde fødevarer i løbet af dagen, men så snart vi når aftentid, og blodsukkeret er helt i bund, så kaster vi os ofte over de forkerte ting. Derfor guider vi dig her til, hvordan du undgår at tømme køleskabet sidst på dagen.

LÆS OGSÅ: 5 utroligt afslappende måder du kan tabe dig på

Ups. At spise sundt hele dagen er svært, så ingen bebrejder dig for at have lyst til at spise hvad som helst, når du kommer hjem sidst på dagen. Det er lidt det samme som, hvis du går på arbejde i dit strammeste tøj og højeste hæle, for derefter at smide det hele, så snart du er hjemme igen. Hvis du har problemer med at overspise ved aftentid, og er træt af vægtøgningen, og de problemer det skaber med at sove om natten, så giver vi dig her nogle tips til, hvordan du får aftensnacken under kontrol. 

Forkæl dig selv inden aftensmaden

Ingen forventer, at du kun spiser sundt 24 timer i døgnet. For at undgå cravings, og at de bliver så overvældende, at du ender med at tømme køleskabet, bør du spise lidt af det du elsker i løbet af dagen. Om det så er chips eller chokolade, brød eller ost, så prøv at spise lidt af det i løbet af dagen, så du ikke lider af chokolade-trang ved aftensmadstid. 

Spis nok

Nogle gange opstår behovet for at overspise ud fra, at du har sultet dig selv i løbet af dagen. Dette kan opstå, hvis du tæller kalorier, eller hvis du er meget stresset på arbejdet, så du ikke har tid til at spise frokost. Eller måske er det bare for lang tid for dig at vente fra frokosten til aftensmaden med at spise. Hold sulten nede hele dagen ved at indtage 300-400 kalorier til morgenmad og frokost, og smid så en snack ind omkring kl. 15, så du ikke er ved at dø af sult, når du kommer hjem.

Tre er det magiske tal

Til morgenmad og frokost er det vigtigt, at du inkluderer disse tre ting: protein, kulhydrater og fedtsyrer. Hvis du ikke får nok af disse tre ting, vil sult og den lave energi få dig til at overspise sidst på dagen. Der skal faktisk ikke så meget til af proteinen – kun 20 til 30 gram per måltid. Kulhydrater er gode, da de giver dig energi; bare sørg for at gå efter de sunde af slagsen, som fra fuldkorn og frugt, hvor du også får fiber som er med til at holde sulten nede. Sund fedt finder du i avocado, nødder, frø og olivenolie, og vil give dig en følelse af at være mæt. Husk også disse tre ting i din aftensmad. 

LÆS OGSÅ: 7 ting der sker med din krop, når du dropper kulhydraterne 

Tag en pause

Hvordan du spiser din aftensmad kan også forhindre dig i at overspise. Spis langsomt, og hold fokus på hvordan din mave har det efter hver bid. Du kan endda tage en lille pause på omkring 10 minutter halvvejs igennem måltidet, for at vurdere om du burde fortsætte med at spise, eller om du faktisk er mæt. Prøv at stoppe med at spise når du er ca. 80 % mæt. Her skal du komme resten af din mad i køleskabet, så det ikke står og frister foran dig, og så har du også til frokosten i morgen.

Kilde: Popsugar.com

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide