Sådan træner du dig selv til at blive et morgenmenneske

Vi kan nok alle blive enige om at det ikke er det sjoveste at stå op om morgenen. Faktisk er kun en ud af ti et såkaldt morgenmenneske. Men fortvivl ikke! Selvom er en natteravn, kan du rent faktisk træne dig til også at blive et morgenmenneske.

Vi har her fundet 12 måder hvorpå du faktisk kan træne dig selv til at blive et morgenmenneske.

LÆS OGSÅ: Så stå dog op – gode morgenrutiner til mere energi!

Din aftenrutine:

1. Øv dig på en god søvnrutine
Noget af det vigtigste for at få en god søvn, er at holde en stabil søvnrytme.
Ændres dine mødetider, så du skal stå to timer tidligere op, er det en god ide at flytte sengetiden 15 minutter tilbage hver dag indtil du rammer de to timer. Lav altså små justeringer og flyt dine sengetider i etapper. 

2. Tag din tid
Det kan være svært at lukke ned for personlige og arbejdsmæssige forpligtelser, og mange har tendens til at sidde med arbejdet om aftenen. Men det kræver ro i hovedet at lægge sig til at sove. Slip derfor de lidt mere tunge ting en hel time før du skal i seng.

3. Skriv noter
Mange mennesker ligger netop og spekulerer på, enten arbejde, bekymringer eller hvad de skal nå dagen efter. En god ide er at have en lille notesblog liggende ved siden af sengen og skrive disse ting ned inden du skal sove. Skriver du dine tanker, bekymringer eller huskelister ned kan du lægge dig i sengen og føle en helt anden ro i hovedet.

4. Lav en aftenrutine
Rutiner kan være til stor hjælp hvis du skal blive bedre til at falde til ro om aftenen. Det kan for eksempel være, at man drikker en kop te og læser i 20 minutter hver aften før sengetid, så vil kroppen automatisk vide, at når dette er overstået skal den til at sove.

5. Spis og drik klogt
Gå ikke i seng hverken sulten eller overmæt, da ubehaget kan holde dig vågen. Drik heller ikke alkohol eller koffein lige inden sengetid, da det kan forstyrre søvnrytmen.

6. Luk ned for alt elektronik
Enhver form for lys kan skade din søvn, og specielt lyset fra telefonen er forstyrende. Forskning har vist, at det blå lys, der udsendes af elektronik som laptops og mobiltelefoner forstyrrer søvn endnu mere end naturligt lys. Sluk de elektroniske skærme mindst en time før sengetid for at gøre det lettere. 

7. Forbered din morgen
Brug timen uden de elektroniske skærme på at forberede din morgenrutine. Find tøj til dagen efter, og læg det frem. Tænk over hvad du skal lave til morgenmad og pak tasken.  

8. Skab de rigtige rammer
Temperatur, støj, lys og komfort kan alle påvirke din evne til at sove godt. Et køligt stille rum, har vist sig at være et godt søvnmiljø.  

Din morgenrutine:  
Du har nu rammerne for at få en fantastisk søvn, men kampen er ikke vundet endnu. Her er måderne hvorpå du dropper den farlige snooze knap og i stedet hopper ud af sengen når alarmen lyder.

9. Hav et motiv for at stå op
Det er vigtigt at have et meningsfuldt motiv for at stå tidligt op. Dette kan være en træningtime før arbejde, eller ekstra tid til at få en god og sund morgenmad.  

10. Bid i det sure æble
Hvis det sker at du vågner inden din alarm ringer, kan det være fristende at lukke øjnene og nyde et par minutter mere. Her har du meget bedre af at komme ud af sengen med det samme. Når du vågner spontant er du sandsynligvis i et let sovende stadie. Falder du tilbage i søvn, vil det gøre det sværere at vågne op igen og starte din dag.  

11. Vælg en god alarm
Find en alarm med behagelige lyde der gradvist øger lydstyrken. Dette er med til at gøre overgangen til dagtimerne mere afslappet.  

12. Nyd morgenen
Du har allerede gjort dit tøj og taske klar, og du har god tid til at nyde din kaffe. Sæt dig måske med avisen eller brug 15 minutter foran tv’et  og hyg dig inden du skal på arbejde. Det kan måske være du kan begynde at nyde din morgen og rent faktisk glæde dig til dem.     

LÆS OGSÅ: World Sleep Day: Her er konsekvenserne af for lidt søvn

Kilde: dailyburn

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er