Anne Bech: Forskellen på sund og slank

Facts

Anne Bech

Forfatter, personlig træner, sundheds- og træningsekspert

Står bag MyGym2Go som er et onlinemagasin der oplyser og motiverer til en sundere og sjovere livsstil inden for emner som kost, træning, livsstil og wellness.

Se mere på: MyGym2Go.com
Og på Instagram: mygym2go

Man tænker vel oftest når man kigger på ordene ”sund” og ”slank”, at det er noget man er samtidig. Det er det faktisk ikke nødvendigvis. Du kan sagtens være sund, uden at være slank, og du kan sagtens være slank, uden at være sund. Det jeg prøver at sige med sætningen: “Vil du være sund eller slank?” er i virkeligheden om din målsætning.

LÆS OGSÅ: Lækre, sprøde squash  ’frites’ med feta & springløg

Hvad er din målsætning?

Vil du i dit livs form, og holde den?
Er det vigtigt for dig at se ud på en bestemt måde?
At kunne have noget tøj på, der er specielt for dig?

Eller vil du måske tabe dig nogle kilo, finde et leje hvor du føler dig tilpas og have det godt, men ikke behøver være i skinny jeans?
For begge dele er et mål.
Men indstillingen til din hverdag, og måden du kommer til at leve på er forskellig.
For hvis du vil være ”slank”, så er der nogle ting du er nødt til at indstille dig på, som bliver anderledes end andre menneskers helt almindelige livsstil.
Hvis du vil være ”sund”, så har du lidt løsere tøjler.
Men det er vigtigt at forstå, der er forskel på de to.

LÆS OGSÅ: Hvilken træning passer dig?

Jeg er selv en ”slanker”. Altså, I will not settle for less, så jeg har altid ambitionen om at nå så langt jeg kan. Og hvis jeg kan se muligheden for at være i den bedste form jeg kan, så gør jeg hvad der skal til. Det kan du også. Det er bare ét skridt ad gangen.

Hvad er slank?

Slank er træning ca. 4 gange om ugen, masser af grøntsager, mager protein, sunde fedtsyrer, masser af vand og faste sengetider. Derudover kun kornprodukter, tørret frugt, sukkerholdige fødevarer eller alkohol i form af vin én gang om ugen. Resten af tiden skal de fire fødevarer udelukkes af kosten.

Hvad er sund?

Sund er træning ca. 3 gange om ugen, grove kornprodukter, grøntsager, frugt, mager protein og mælkeprodukter, vand at drikke og plads til at fodre den søde tand hist og her i ugens løb med tørret frugt og lidt sukker hvis man ”trænger”, som Murermester Jessens kone siger i Matador.

________

Sund er det man er, for at kunne have et langt liv, færre sygedage, et stærkt legeme uden at have for meget fedt på sidebenene.
Sund er et lidt større begreb. Der kan man lidt mere, og træne lidt mindre.
Slank er en form som du kan træne og spise dig til.
________

 

Og når du har gjort op med dig selv, hvad dit mål er, så er du klar til at gå i gang.

xx,
Anne

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og