[single_post_category_name]

Tips til hvordan du kan lindre eller forebygge astmategn

Vidste du at 7-10 % af alle skolebørn i Danmark lider af astma, og at dette tal ser ud til at blive højere og højere.. Hvordan kan du være med til at bryde mønstret og på bedste vis støtte op omkring dit barn, og dig selv i forebyggelsen eller kampen mod astma?
Jeg håber, at jeg kan ruske lidt i dine overbevisninger og måske vil du se lidt anderledes på tingene.

Det skøre med denne sygdom (og for så vidt også så mange andre) er jo faktisk, at det ikke er noget der lige opstår over en nat. Jeg vil påstå, at vi altid har fået tegn fra kroppen, længe inden diagnosen stilles. Problemet er bare, at vi ikke lytter til kroppen og i stedet tænker:”går den, så går den”, eller at visimpelthen ikke ved, hvad vi skal gøre anderledes!

Derfor håber jeg at du vil lade mig inspirere og hjælpe dig lidt på denne skønne mandag.
Altså jo yngre vi er, jo bedre kan vi tillade os at tænke: “går den, så går den”, men hvis vi lige stopper op og tænker over det, ja så går tiden jo og ting sker! Pludselig er der gået nogle år, symptomerne bliver værre – og hvad så? Hvornår skal man skride ind og ændre på noget?
Et tegn fra din krop kan foreksempel være, at når du drikker et glas mærk, så opstår der hoste, og der kommer slim op. Det er et kropstegn, som du skal tage seriøst. Det er ikke normalt, at vi drikker noget og skaber slimpropper – så hvad prøver kroppen at sige?

LÆS OGSÅ: Hjælp din krop ud af din allergi – sådan gør du

Det kunne også være, at du eller dit barn går og hoster meget og faktisk ikke rigtig kan slippe hosten igen, også selvom I har taget penicillin eller andet efter lægens anvisning.
Det sidste kan være, at du mærker eller kan se en sammenhæng, men simpelthen ikke ved, hvor du skal starte eller slutte? Du er på bar bund og måske har brug for at skifte kurs, men hvad skal du gøre og hvor skal du hen?

Jeg tænker, at som forælder vil du gøre alt for at hjælpe dit barn! Men kan det ikke også give bagslag?

Dine børn kan, lige som dig selv, have vaner (og yes, også selvom de kun er 4 år), som kan være enormt svære at bryde og som ikke nødvendigvis er helbredsfremmende.
Jo mere stresset og belastet du er som forælder, jo mindre overskud har du også til at tage kampen med dit barn, komme med sunde alternativer og spændende mad! – for let’s face it! De hurtige løsninger kommer på bordet for at få ro..

Så er I endt i en ond cirkel?
Bottom line er, at I sidder med astma i familien, problemet bliver ikke bedre og det forsvinder slet ikke i løbet af én nat!
Hvad siger du så, hvis jeg siger, at du selv kan afhjælpe det, skabe bedring (for det kan blive bedre) – men at det kræver en (stor) indsats?

Eksempel:
Det er dit barn, der sidder med problematikken, og dit barn er ikke stor nok til selv at tage ansvar for det, der skal gøres, så.. det er dig og din mands ansvar! For at dette kan lykkes, så vil jeg anbefale dig at læse nogle af mine andre artikler her på ChriChri, f.eks. min artikel om at skabe en bedre balance i din krop, for at hjælpe din krop tilbage i plus, så du får overskud til at ændre vaner osv. hos (dig og) dit barn! 🙂

Hvor kan du starte?
Du skal gøre op med dig selv hvad du har overskud til at gøre. Går du hele vejen 100% eller har du kun overskud til små justeringer? HUSK! Det er bedre at gøre lidt end intet. Jeg synes, at astma er en meget alvorlig sygdom og noget man virkelig skal tage seriøst. Det er ikke sjovt at skulle leve med, og astma har ofte følgeskab af begrænsninger for både motion og trivsel.

Den lettere løsning:
Styrk immunforsvaret med tarmflorabakterier, som er godt for tarmen og få derudover masser af fiber fra f.eks. HUSK og grøntager. Nu tænker du nok – skal jeg gøre noget godt for min tarm for at styrke mit immunforsvar? Svaret er ja! For man har fundet ud af at vores immunforsvar har oprindelse i vores tarmsystem.

Vidste du, at god Omega 3 virker inflammationshæmmende på kroppen? Astma er i sagens natur en betændelsestilstand i kroppen, så jo mere du kan støtte immunforsvaret, jo bedre. Derudover viser et forskningsforsøg fra et dansk hospital at Gelè Royal fra Bidro har en gavnlig effekt på astma- og bronkitis patienter. Sammenlagt oplevede hele 65% en bedring, heraf oplevede 52% en markant bedring.

D-vitamin er en fedtopløselig vitamin, og som alle de andre fedtopløselige vitaminer fungerer den som en antioxidant for kroppen. D-vitamin styrker og regulerer immunforsvaret, og fås både som dråber eller kapsler der kan tygges.

C-vitamin er også en ting, du kan støtte med (ja vi kommer ikke uden om den;)), og kan være let for dit barn at få, da den fås med smag og i pulver og kan gemmes i smoothies, juicer mv. C-vitamin har en antihistamin-effekt og styrker immunforsvaret. Tag 50-75 mg. pr. kropsvægt. (køb ikke depot).

LÆS OGSÅ: Sådan booster du dit immunforsvar

Den store løsning:
Du skal til at fjerne allergener fra kosten, såsom mælkeprodukter og korn som kan tricke immunforsvaret, tarmene og luftvejene. Mit råd er, at I prøver at undgå det i 14 dage og ser,hvilken effekt det har!

Lige en note til denne artikel. Alt imens du forsøger dig med disse ændringer, som forhåbentlig kan lindre din astma, så er det jo vigtigt at du også sørger for at tage din medicin. Det er således ikke, i udgangspunktet en erstatning for din lægeordinerede medicin, men kan i bedste fald betyde at medicinen bliver overflødig, eller at du får brug for din medicin færre gange i løbet af dagen. Det er således individuelt hvordan man responderer på ændringerne og derfor er det vigtigt at mærke efter og agere ud fra hvordan din krop påvirkes af de kostmæssige ændringer.

Obs. jeg anbefaler ikke, at du stopper med dit astmamedicin, men at du booster din immunforsvar så godt som muligt!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide