Drop tabuerne og få bedre balance i underlivet

Selv i dag er kvinders personlige hygiejne et stædigt tabu for nogle, og det er ofte forbundet med tavshed og skam at opleve lugte fra trusserne, der ikke plejer at være der. Intim sæbe gør det muligt for alle kvinder at have et underliv i balance – og det indebærer også nogle gange at tale højt om det, der ellers er intimt.

 

Bakteriel ubalance hos hver tredje

Både mænd og kvinder har en særlig duft i underlivet, der kan ændre sig fra tid til anden. Kløen i underlivet, ildelugtende udflåd eller en sviende fornemmelse, når du er på toilettet, er alle typiske tegn på en meget almindelig bakteriel ubalance, der rammer over en tredjedel af os.

LÆS OGSÅ: 9 produkter du troede var sunde

I underlivet findes der en række gavnlige bakterier, som har til formål at fastholde den naturlige balance og bekæmpe de uønskede bakterier, som giver ubehag, lugt og kløe. Huden i den intime zone er mere følsom sammenlignet med huden på resten af kroppen, og derfor er det vigtigt at bruge intimplejeprodukter, som er tilpasset den intime zone med lav pH-værdi. Intim sæber har netop en lav pH-værdi på cirka 4, og de indeholder mælkesyre og kan bruges dagligt. Du kan fx prøve Vivag, som har forskellige produkter indenfor intimpleje.

 

Hvordan lugter det?

Langt de fleste tænker, at dårlig lugt i underlivet er lig med en candidainfektion, men det er langt fra tilfældet hver gang. Her er fire af de mest almindelige lugte, og hvad de kan betyde:

 

Metallisk lugt:

Lige efter menstruation eller sex er det helt almindeligt, at du kan opleve metallisk lugt fra trusserne. For begge ting er med til at ændre pH-værdien af underlivet til noget mere basisk, som så udskiller en stærkere duft, som går over af sig selv. Hvis lugten bliver ved efter et stykke tid, hvor du hverken har haft menstruation eller samleje, så er det en god idé at bestille en tid hos lægen.

 

Gæret lugt:

Er der hvidt eller tykt udflåd, og klør og svier det som bare pokker, er der stor sandsynlighed for, at du har en candidainfektion, altså skedesvamp. Det kan normalt klares med stikpiller eller creme fra apoteket.

LÆS OGSÅ: Oplever du PMS?

 

Skarp/stærk lugt: 

Hvis lugten er skarp eller intens forneden, kan det være udtryk for, at du sveder meget. For tætsiddende tøj eller syntetiske trusser gør det sværere for huden at ånde, og det giver en stærkere lugt end ellers. Prøv at vaske dig med en mild intimsæbe og at skifte de tætsiddende jeans ud med noget mere løstsiddende en gang imellem.

 

Fiskelugt: 

De fleste ved, hvornår det lugter helt forkert i trusserne, og en sur fiskelugt kan da også være symptom på bakteriel vaginose eller trichomonas. Bakteriel vaginose er en bakteriel ubalance i skeden. Det er ikke en kønssygdom, men den opstår lettere, når du har sex med en ny partner. Her er bakteriefloraen skurken, og resultatet er tit et generende hvidt eller gråt udflåd, der lugter. Trichomonas er en ret sjælden gæst i danske senge, men det er den seksuelle ikke-virale infektion, der overføres allermest på verdensplan. Den kommer ofte med en kløe og et ildelugtende tyndt udflåd i grålig til gulgrøn farve, og ondt i maven.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og