Leder du konstant efter drama i dit ellers perfekte liv?

Facts

Maria Juhl

Maria er certificeret inden for holistisk sundhed, yoga og ayurveda, hos Deepak Chopra på Chopra Center University i Californien. Hun har haft sit eget firma siden 2006, hvor hun coacher og underviser firmaer og private inden for sund livsstil.

Hør Deepak Chopra fortælle om Marias arbejde her.

www.mariajuhl.com

@live_more_struggle_less

livemorestruggleless

I går lagde en af mine skønne veninder en telefonsvarerbesked til mig, som både fik mig til at smile men også reflektere en hel del.

Hun spurgte mig, hvorfor jeg tror, hun altid kan finde ting at være utilfreds over i sit liv, selvom hun egentlig er super glad for, hvor hun er i livet?

LÆS OGSÅ: Sådan kan du holde sukkertrangen nede på jobbet

Jeg kender det udmærket fra mig selv, at alt går lige præcis, som jeg ønsker, alligevel finder jeg noget at brokke mig over. Jeg kan grine af det, men jeg synes egentlig også det er dybt tragisk. Vil det sige, vi aldrig kan blive tilfredse? Er det en menneskelig tendens at lede efter fejl, eller har vi en iboende lyst til drama?

Den ældste del af vores hjerne er uden tvivl programmeret til at lede efter farer og ting at være på vagt over og mon ikke det er den, der spiller os et puds, når vi – nærmest som var vi betalt for det – leder efter fejl og mangler i vores liv? Når vi leder efter noget, vi kan bekymre os om eller frygte? Hvis ikke terroren har været i København endnu, så MÅ den da snart komme? Når min kæreste nu er så sød og dejlig, så MÅ han da fucke op en dag og være mig utro? 

Denne del af hjernen kan vi ikke fjerne, men vi kan passivisere den gennem for eksempel meditation, hvor vi lærer at stilne vores kaotiske og frygtsomme tanker. Når reptilhjernen beroliges, så får vi kontakt med vores mere refleksive del af hjernen, hvor vi har overblik og overskud til at se ALT det gode, alt det der fungerer, alt det vi er taknemmelige over…

Men selv med adgang til denne del af hjernen, så synes jeg stadig, jeg spotter en tendens i mig selv, min veninde og mine kursister til at tiltrække sig drama i livet. Jeg tror faktisk, vi keder os lidt, når alt bliver for perfekt og lykkeligt. Og så gør (eller tænker) vi i stedet noget, som skaber disharmoni og får os lidt på glatis. Måske for at vi bedre kan komme tilbage og føle os lykkelige for den harmoni, som egentlig har været der hele tiden? Giver det mening?

LÆS OGSÅ: Hvilken stresstype er du?

En af de vigtigste lærere, jeg har haft gennem tiden, nemlig Deepak Chopras samarbejdspartner Dr. David Simon, fortalte under en lektion, efter han havde fået konstateret hjernekræft og var døden nær, at universet faktisk ikke er skabt harmonisk, men med en lille disharmoni. Vi er ikke skabt til at være i konstant harmoni, det er gennem udfordringer, at vi udvikler os og bevæger os på livets vej. Og erkender vi dette dybest inde, så kan vi udvikle en accept, når der er krise, drama og mismod, som både gør det nemmere at være i den svære tilstand, men også driver os fremad mod mere udvikling og et større perspektiv.

Men skal vi altid udvikle os? Næh, det er selvfølgelig dit valg… Men når du er klar til at komme ud af dit personlige drama og vil vende mangeltænkning til overflods tankegang, så støtter jeg dig gerne til mere accept af din livssituation på denne øvelse.

Givet i kærlighed
– Maria

Ps. det er sidste indlæg, jeg skriver for ChriChri online i denne omgang. Hvis du løbende vil inviteres til LIVE events på FB eller inspireres af blogs og opskrifter, så start med at tage din ayurveda-test på www.mariajuhl.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide