[single_post_category_name]

5 tips til en feriemave i balance

Sommeren er endelig kommet på sin rette plads, og ferierne er så småt begyndt at trænge sig på. Vi slapper af, spiser god mad og sparer ikke just på alkoholen. Lad os sige det kort; vi nyder livet! Men ferielivet kan bringe maven i ubalance, og det er derfor en fordel at vide hvordan du kan pleje den, samtidig med du nyder din ferie. Læs her vores 5 gode råd, til at få maven ferieklar.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at overspise sidst på dagen

Øg væskeindtaget
Og her mener vi vand, ikke rosé. Når du sveder taber du mere væske, og væskemangel kan gøre maven træg. Drik vand en gang i timen, men undgå lokalt postevand, hvis du rejser i udlandet.

Brug stranden aktivt
På ferien er vi ofte ikke særlig aktive (men vi er undskyldt!). Det kan dog sætte maven i stå. Du kan derfor med fordel slippe solsengen et par gange om dagen og gå en tur langs stranden eller svømme en tur i havet, så tarmene får lidt bevægelse.

Spis let og nyd maden
Store og tunge måltider er hårde for maven. Spis let, ofte og lidt ad gangen, og giv dig tid til at tygge maden godt. Du har jo tiden til det, og så slipper maven for at komme på overarbejde.

LÆS OGSÅ: 9 produkter du troede var sunde

Supplere med mælkesyrebakterier
Supplere din kost med mælkesyrebakterier, der bl.a. findes i yoghurt og andre surmælksprodukter. Du kan også tage tilskud af mælkesyrebakterier i kapsler fra fx Lactocare – gerne en uges tid inden rejsen.

Husk at gå på toilettet
Fremmede toiletter kan være vanskelige at bruge. Få fx din rejsemakker til at gå en tur, så du kan sidde i fred. Det er nemlig ikke godt for maven at gå og holde sig.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide