Sådan undgår du at få stress

Har du travlt i hverdagen og glemmer du, at geare ned og passe på dig selv? Uanset hvad, er det vigtigt, at vi sommetider husker at ’trække stikket’ og måske blot have fokus ét sted. Derfor har vi samlet et par idéer til, hvordan du kan koble af og på den måde undgå at blive stresset.

LÆS OGSÅ: Hvilken stresstype er du?

Leg dig til mindre stress
Der er ingen tvivl om, at det er nemt at blive stresset i den moderne verden vi lever i, hvor vi hele tiden skal være på. De nye Fidget spinners, som er blevet et kæmpe stort hit, hjælper ikke kun personer med ADHD, men samtidig er de super gode til at få en til at slappe af og blive stressfri. Fidget Spinners nedsætter nemlig kroppens produktion af stresshormoner, og fungerer derved som et stykke anti-stress legetøj. Det lyder måske meget simpelt og det er lige netop det der er formålet. På den måde holder du ubevidst dine hænder aktiveret, hvor imens din hjerne kan suge nye indtryk til sig – måske hvis du læser en bog eller ser fjernsyn. Alle har brug for at koble af, og derfor fås Fidget Spinners til børn og voksne. Gør derfor dig selv den tjeneste, at huske at få koblet af og leg dig til mindre stress og samtidig øget koncentration.

Mal dig til mindre stress
Måske husker du, hvor befriende det var, at kunne sidde og farvelægge mønstre og andre motiver dengang du var mindre. Efter mange år, er det noget af det vi har lagt bag os, men faktisk er malebøger et af de redskaber, som vi kan bruge, hvis vi har behov for at afstresse. Med det menes ikke, at genskabe hele barndommen, men derimod at slippe den stressede hverdag et øjeblik. Fordyb dig derfor i de skønne malebøger og nyd den ro, som bliver skabt ved, at kunne slippe kreativiteten løs og skabe de smukke kunstværker.

LÆS OGSÅ: 3 måder at forstå din stressreaktion på

Træn dig til mindre stress
Det kan være en befrielse, at komme ud og få luftet tankerne efter en lang og travl dag. Det behøver på ingen måde at være en lang tur og foretrækker du, at få banket lidt mere energi ud, så hop en tur i fitnesscentret til en times yoga, boksning eller noget helt tredje. Det er helt op til dig, men bare det, at du får lov til at komme lidt ud og give slip på alt, giver dig fornyet energi og et afbræk som er guld værd.

Sov dig til mindre stress
Søvn er noget af det der har den største betydning for, hvordan vi har det. Hvis ikke du får sovet nok, giver du heller ikke din krop mulighed for, at få fornyet energi. Prøv derfor at gøre alt for, at komme i seng i ordentlig tid, så du giver din krop mulighed for, at koble helt af, før en ny dag begynder.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og