Byens bedste brunch

Facts


Marie Louise Cramer

Holistisk livsstilscoach og ejer af Cramers Studie.

Se mere til Marie Louise på cramersstudie.dk, @marielouisecramer, & @cramersstudie

Er der noget, vi er gode til i København, så er det at brunche! Jeg har samlet mine fem favorit morgenmads/ brunchsteder.

Sidecar er en hyggelig cafe på Nørrebro, hvor du kan få mad morgen, middag og aften. Jeg er især begejstret for deres brunch buffet i weekenden. Normalt er jeg ikke så pjattet med buffet, især fordi de varme retter hurtig bliver kedelige, når de stået ude et par timer. Sidecar er lidt smarte – de har alle de kolde retter stående på bordet, og så serverer de æg, pølser og pandekager direkte fra køkkenet, når du sætter dig til bordet. Udover æg, bacon, pølser mm., serverer de også lækre salater, humus, avokado- og kartoffelmadder og diverse oste. I min optik byens bedste weekend brunchbuffet!

Adresse: Skyttegade 5, 2200 København N
Instagram: @sidecar_noerrebro

Sonny er en lille café i hjertet af København, som åbnede dørene i marts tidligere på året. Menukortet er spækket med lækre morgenmadsretter, fx matcha granola, summer chia og den skønneste avocadomad på ristet rugbrød med rødbede og pocheret æg. Et rigtig bloggerspot med smukke marmorborde, hvor du kan tage flotte madbilleder til din Instagram profil. En lille sidebemærkning – jeg har aldrig smagt så god en avocadomad! Udover morgenmad, kan du også få dagens salater og sandwich med kylling og tun – og skøn kaffe, som de får fra et svensk kafferisteri.

Adresse: Rådhusstræde 5, 1466 København K
Instagram: @sonnycph

Original Coffee er i øjeblikket mit favorit spot, hvor jeg nyder min morgenkaffe de morgener, hvor jeg sidder med mails og administrativt arbejde. Udover den hyggelige stemning, hvor personaet tydeligvis gør en dyd ud at lære deres kunder at kende, og en god kop kaffe, kan du også få et lille udvalg af mad – bl.a. en morgenkomplet bestående af 2 æg, 2 skiver rugbrød, yoghurt med müsli, ost og marmelade. Min favorit er uden diskussion deres overnight oats lavet på havregryn, chiafrø, havre- og mandelmælk, som bliver toppet med frisk frugt og mandler. Jeg supplerer gerne med et blodkogt æg og en skive ristet rugbrød. Har du en sød tand, er der altid hjemmebagte croissanter. 

Adresse: OC har små kaffespots adskillige steder rundt omkring i byen, bl.a. Nørrebro, Illum Rooftop, Trianglen, Hellerup og i Lyngby.
Instagram: @originalcoffee

Mad og kaffe har to caféer – henholdsvis på Vesterbro og Amager. De serverer det populære koncept ’mad i små skåle’, som jeg er ret pjattet med. Der er efterhånden mange steder, hvor de kører dette koncept, men Mad og Kaffe er i min optik favorit spottet. Du vælger 3, 5 eller 7 småretter i forskellige kategorier; ”Grønt”, ”Mejeri”, ”Bageri”, ”Kød & fisk” og ”Jeg må godt i dag”. Der simpelthen så mange lækre valgmuligheder – og både til ’den søde’ og ’den sunde’ tand.

Adresse: Vesterbro: Sønder boulevard 68, 1720 København V. Amager: Tyrolsgade 6, 2300 København
Instagram: @madogkaffe

Souls ligger på Melchiors Plads på Østerbro. En lille cafe, hvor du både kan sidde indenfor og ude på pladsen, hvilket er fantastisk en varm sommerdag. Har du været på Bali, eller er du begejstreret for smoothies, vil du elske Souls. De serverer bl.a. en lækker ’acai bowl’, som vel i princippet er en meget tyk smoothie, du får serveret med topping, og som du spiser med ske. Derudover kan du også få en skøn brunchtallerken, avokadomadder og en stak pandekager sirup. 

Adresse: Melchiors Plads 3, 2100 København Ø
Instagram: @soulschp

….

Så er der vist kun ‘velbekomme’ tilbage at sige – enjoy. 

♡ Marie Louise

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og