[single_post_category_name]

Derfor skal du huske at slappe af i din sommerferie 

Hvor længe siden er det, at du har slappet af og koblet helt fra? Sådan slappet rigtigt af.
For mange vil svaret til dette spørgsmål være ”for længe siden.” Vi er nemlig slemme til at stresse, presse os for hårdt og lade bekymringerne fylde mere, end hvad fornuftigt er. Over 35.000 danskere er i dag sygemeldt med stress. Med alvorlig stress. Det lyder af meget, men faktum er, at det kun er toppen af isbjerget. Psykolog Sisse Find Nielsen mener, at der skal mindre til at forbedre vores hverdag, end vi tror.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du læse en bog i din ferie

Sisse Find Nielsen er metakognitiv psykolog i København, og hun har givet os hendes opfattelse af danskernes stressniveau og endnu vigtigere, hvordan og hvorfor det er så vigtigt at få koblet helt fra.

Mange kan nikke genkendende til, at der bliver stillet høje krav. Krav til, hvad for noget mad, vi indtager, krav til hvilket mærke vores kjole har siddende i nakken, hvilken bil vi hver dag fragter os til de mange gøremål med og krav til, hvilken partner vi er for manden. Alle de krav vi dagligt møder og lader os påvirke af, kan i mange tilfælde skabe en unødvendig stress, mener Sisse Find Nielsen. Hun pointerer, at det at være stresset ikke er farligt i sig selv. Problemet opstår, når vi bærer dem med os, og lader dem fylde unødvendigt. 

”Vi er enormt slemme til at bære problemerne med os hele tiden. Simpelthen at gøre ikke stressede situationer til at være rigtig stressende. Vi får det ikke på afstand, men i stedet fodrer vi stressresponsen. Og så går det hen og fylder rigtig meget. Kunsten er at lære at være selvregulerende og kunne styre sine bekymringer. At kunne skelne imellem rigtige trusler og falske trusler, faktisk at sortere ud i hvad der er værd at bruge bekymringerne på,” siger hun.

De gyldne tyve minutter
Sommeren 2017 skulle efter sigende være den dårligste sommer i 38 år. 38 år! Men selvom solen ikke bager dag ud og dag ind, så skriver kalenderen trods alt ”ferie” for mange af os. 

Ifølge Den Danske Ordbog betyder ordet ferie, at man holder fri. Og netop dét peger Sisse Find Nielsen på, i manges tilfælde er nøglen til at slippe af med stress og bekymringer i hverdagen.

”Det er super vigtigt at slappe af og koble fra. Mange tænker, at ferie er lig med at rejse væk og slikke sol. Men i mange tilfælde, er det egentlig bare en flugt fra hverdagen. Bekymringerne forsvinder ikke efter to uger på en strand i syden, det er en midlertidig getaway. I stedet vil et redskab som rigtig mange vil kunne få gavn af være ”grubletid”. Tid, hvor vi giver os selv lov til at slippe bekymringerne og i stedet bruge en halv times tid på at tænke over tingene og gøre status. Det giver både lejlighed til at psyken kan restituere, men også hvor vi måske kan komme ned til roden af, hvad der gør, at vi er så stressede. En halv time er guld værd.”

Det er altså hverken hele uger eller flere timer om dagen, der skal til, for at komme ned i gear og lade pulsen tage en velfortjent pause. En ”grubletid” en gang imellem kan måske være netop dét der skal til, for at I igen får overskud i hverdagen.

LÆS OGSÅ: 7 ting, du kan gøre for at blive lykkeligere

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide