[single_post_category_name]

7 ting, der sker med din krop og sjæl, når du gør rent

Åååh, det er så skønt at komme hjem til et rent hjem, det kender vi vist alle sammen godt. Men var du egentlig klar over, at det at gøre rent derhjemme kan hjælpe dig til at blive mere aktiv? Og vil give dig mere tid til vennerne? Vi har fundet frem til 7 positive ting ved at gøre regelmæssigt rent. 

Du vil få en bedre nattesøvn
Det siges, at 75 procent sover bedre, når deres sengetøj er rent og lagt pænt på sengen. Det er vel også mere lækkert at lægge sig i en ren og pæn seng, end en seng, der er beskidt.

Du vil bogstaveligt talt blive gladere
Kvinder, der kommer hjem til et rodet og beskidt hjem har større mængder af stress i deres kroppe til daglig. Hvorfor mon? Jo, fordi at visuelt kaos i hjemmet er med til at forøge det naturlige stresshormon cortisol, som vi har i kroppen. Dette stresshormon formindskes, når man kommer hjem til et rent hjem efter en lang dag. Ligeledes vil et rent hjem minimere risikoen for depressioner.

Du vil blive mere motiveret til at træne
Det lyder sikkert skørt, men det er sandt! Du vil faktisk få mere tid til at træne ved at sørge for, at dit hjem er rent til dagligt. At gøre rent udgiver oveni købet de samme endorfiner, som du får ved at træne, og jo flere endorfiner du får i kroppen, des gladere bliver du samtidig!
Det siges også, at folk med et organiseret hjem er dem, der typisk også går op i træning.

Det er en fordel for dit sociale liv
Når det er tid til at mødes med veninderne, kan det godt være svært at presse tid ind til at lave en fælles beslutning for et mødested i byen og så kan planen om at mødes ofte ende i ingenting. Derfor er det vigtigt at holde dit hjem rent og ryddeligt, så du altid kan tage imod gæster, uden at skulle stresse over rodet, og på denne måde kan du altid med god samvittighed invitere veninderne forbi. 

Din kreativitet forøges
Ved at have en ryddelig tilværelse, giver du din hjerne mere plads til at tænke klart. Det giver samtidig mere kreativ energi, og ved at have et organiseret liv derhjemme, giver du dig selv flere frie tøjler til at fokusere på dig selv professionelt og personligt. Når dit hjem er rodet, reagerer din kreative hjernehalvdel negativt, og dit fokus vil være et andet sted.

Dit fysiske helbred forbedres
Hvis du døjer med allergi eller ofte bliver forkølet, så kan et rodet hjem være synderen! Jævnlig rengøring hjælper til at fjerne bakterier og virusser, som har en negativ indvirkning på dit helbred, lige såvel som støv og pollen kan fremkalde allergi.
Har du før hørt om støvmider? Ja, det er altså ikke for at skræmme dig, men de er mikroskopiske og er med til at forårsage allergi og de bor i din pude, madras og sofa…. Har du mon nu fået lysten til at gøre rent? 😉

Du vil blive mere påpasselig med dine ting
Daglig rengøring og oprydning er med til at forlænge livet på dine tæpper, møbler og andre ting i dit hjem. Det betyder jo også, at du ikke behøver shoppe dyre ting nær så ofte, så pas godt på dine ting, og husk at gøre dem rene engang imellem – din pengepung vil også være glad 🙂

Kilde: Purewow

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide