Sådan taber du fedtet på maven

Facts


Marie Louise Cramer

Holistisk livsstilscoach og ejer af Cramers Studie.

Se mere til Marie Louise på cramersstudie.dk, @marielouisecramer, & @cramersstudie

Nu sidder du måske og venter i spænding på, at jeg kommer med 3 eller 5 gode råd til, hvordan du let og ligetil reducerer fedtet på maven. MEN, der må jeg skuffe dig. Der findes ikke én specifik fødevare – eller flere, du kan spise, som hokuspokus fjerner fedtet. Jeg må desværre også skuffe dig, når jeg siger, at der heller ikke findes nogle maveøvelser, der fjerner bildækket på maven. Der florerer mange myter, og det irriterer mig. Hvordan skal du nogensinde finde hoved og hale i, hvad der er rigtigt og forkert. Jeg håber, at jeg med mine blogindlæg kan gøre dig endnu klogere på, hvad der er fup og fakta, og derudover italesætte den sunde fornuft.

LÆS OGSÅ: Sunde bananpandekager med frisk frugt

Tilbage til mavefedtet!

Ønsker du at tabe fedtet på maven, skal du vide én ting. Selvom det havde været drøn smart, så kan du desværre ikke punktforbrænde, dvs. tabe fedtet et specifikt sted på kroppen. Kroppen er nemlig så ’tarvelig’ – den bestemmer selv, hvor den vil tabe sig. Det betyder altså med andre ord, at du kan lave lige så mange mavebøjninger, du har lyst til – det vil i sig selv ikke fjerne fedtet på maven. Jamen hvad vil så? Ønsker du at tabe dig, så kræver det én ting – nemlig at du spiser færre kalorier, end du forbrænder. Et fedttab kræver en negativ energibalance, og det kan du opnå på to måder:

  1. Du kan spise mindre, end du plejer
  2. Du kan bevæge dig mere, end du plejer

 

Du kan selvfølgelig også kombinere de to ovenstående, så du både spiser lidt mindre, samtidig med at du begynder at bevæge dig lidt mere.

LÆS OGSÅ: Hold dig aktiv på ferien

Vil du have et par gode råd med på vejen, så du kan reducere dit energiindtag og/eller øge dit aktivitetsniveau, for på den at opnå et dagligt energiunderskud?

  • Spis af en mindre tallerken, end du plejer
  • Spis kun en portion – i stedet for to eller flere
  • Lad gryder, skåle mm. stå i køkkenet, så du undgår at blive fristet til at spise mere, selvom du måske allerede er mæt
  • Implementer flere gåture i løbet af ugen, fx en daglig gåtur efter aftensmaden på 30 minutter

Jeg ved godt, at det er fire lidt halv kedelige råd. Det havde helt sikkert været sjovere, hvis jeg havde garantere dig ’slank mave på 4 uger’ vha. et specifikt træningsprogram, eller hvis jeg havde lovet dig guld og grønne skove, hvis du startede dagen med et ingefærshot. Det havde 100 % være sladderbladsmateriale, men vi bliver simpelthen nødt til at få sandheden på bordet, så du har noget reel viden at forholde dig til.

Selvom jeg lister fire meget simple råd ovenfor, er jeg overbevist om, at det vil have en positivt effekt hos dig, hvis du ønsker at opnå et vægttab, hvis du blot begynder at implementere én af tingene. Jeg sender positive tanker.

 

♡♡ Marie Louise

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og