6 overraskende ting, der ælder dig hurtigere

Husk solcreme, glem ikke øjencremen og undgå cigaretter! Vi kender alle til fornøjelsen ved at føle os unge, sunde og lækre. Men hvad nu, hvis vi fortæller dig, at se serier til sen på aftenen ikke gør dig noget godt? Her giver vi dig nemlig 6 ting, der faktisk ælder dig  hurtigere, end hvad du måske havde regnet med.

LÆS OGSÅ: Leder du konstant efter drama i dit ellers perfekte liv?

Happy Hour på kontoret
Selvfølgelig skal du have en drink eller to, når I fejrer Happy Hour en fredag eftermiddag på kontoret! Men måske burde du have i baghovedet, at alkohol er et naturligt vanddrivende middel, og at langvarig dehydrering kan nedsætte hudens elasticitet og derfor være grunden til rynker. Og de dårlige nyheder stopper ikke her: ifølge en undersøgelse baseret på alkoholisme, kan alkohol være med til at gøre skade på det cellulære niveau og føre til aldersrelaterende sygdomme, såsom diabetes, kræft og demens. (Bare en vand med citron, så…)

Din daglige transport
Og nej.. det er ikke den langsomme bilist foran dig på motorvejen, som vil give dig grå hår. Det er nærmere forureningen ved transporten! Udstødningsrør fra biler sender usunde gifte ud, som du indånder på din vej, og det er dét, der kan give dig pigmentforandringer eller rynker i ansigtet.

Arbejdsstress
Måske har du en rapport, der skal skrives til i morgen, eller dit toilet er tilstoppet derhjemme og du har ikke tid til at fikse det, samtidig med at din bank ringer og fortæller dig, at de har opdaget et overtræk på kontoen… små stressfaktorer som disse kan på lang sigt få stresssteroider i hjernen til at blusse op, og fremskynde Alzheimers. Arbejdsrelateret stress kan på sigt også gøre skade på vores DNA, der er forbundet med en lang række degenerative sygdomme.

Din kropsholdning
For at undgå at få nakke- og rygsmerter og en dårlig kropsholdning, som kan give en svækket rygsøjle, er det vigtigt at du sidder med ret ryg og tænker over at holde din ryg lige og have skuldrene bagud. Desuden har en undersøgelse vist, at voksne med en god kropsholdning faktisk har en øget kognitiv funktion, mens dem med dårlig kropsholdning havde en dårlig hukommelse.

LÆS OGSÅ: Lider du af mange myggestik?

Manglende søvn
Surprise! Vi skal huske at sove mindst 7 timer hver nat 😉 En dårlig søvn kan nemlig give hjerteproblemer og kan også være en årsag til fedme. Var du også klar over, at manglende søvn kan få dig til at SE ældre ud? En undersøgelse har faktisk vist, at folk med dårlige sovevaner har en øget chance for at få aldringstegn i ansigtet.

Dine elektroniske midler
Det er så nemt at sige til sig selv, at man skal sove kl. 22, men alligevel ligger vi med mobilen indtil kl. 23 og sover først 23.30! Dumme, dumme mobil, den stjæler altså vores tid. Det er også bevist, at lyset fra din smartphone er med til at forringe dit syn, da det blå lys fra skærmen kan give alderstegn på dit syn.
Måske vi i det mindste burde lægge vores smartphone væk inden sengetid 😉

 

Kilde. Purewow

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide