De 5 største grunde til, at du vågner udmattet hver morgen

Vågner du ofte op om morgenen og føler at du sagtens kunne sove 3 timer mere? Det er nemlig ikke os alle der er bygget til at være morgenmenneske, men når du ligefrem er så træt at du kommer til at hælde appelsinjuice på dine havregryn eller falder halvt i søvn når du tjekker din mail, så er der noget rygende galt! Fortsæt endelig med at læse, og du vil forstå hvorfor du ikke får den rette søvn, som du måske mangler.

LÆS OGSÅ: 6 ting, der kan ske, hvis du drikker grøn the hver dag

Du vågner op i en indelukket hule
Det siges at du sover bedst i et mørkt rum, hvilket er rigtigt nok. Meeen når du ikke vågner op til sollys, vil din indre døgnrytme ikke forstå, at det er morgen og tid til at vågne. Køb evt. gardiner/rullegardin, som gør dit soveværelse mørkt om aftenen når det skal være mørkt, men lad sollys kunne trænge lidt igennem. Så drop lysblokerende gardiner.

Du går for sent i seng
Det kan være du arbejder over, eller at du blot ser et ekstra afsnit af din serie om aftenen som gør, at dine øjne ikke for slappet af. De fleste (voksne) mennesker skal have syv timers søvn hver nat, og hvis du ikke får det, kan det faktisk resulterer i overspisning i løbet af dagen og det vil svække dit immunforsvar i sidste ende. Sørg for at gå i seng i rimelig tid, så du får din søvn. Og hvis du skal noget en weekend en sen aften, så prøv at sove lidt længere om morgen dén dag.

Du gik i seng stresset eller bekymret
Det er svært ikke at være nervøs for den tidlige samtale med din chef eller at være stresset over at skulle til mekanikeren med bilen, men når du tænker på stressende situationer så frarøver du dig selv en solid nattesøvn. Hvis der er noget der bekymrer dig, så find en måde at få ro i sindet på inden du går i seng. Måske en tur i fitness, en kop kaffe med veninderne eller lav nogle hjemmeøvelser af yoga i stuen.

LÆS OGSÅ: 10 tips til at spise sundt, når du er ude!

Du trykker på ’snooze’ alt for mange gange!
Er du en af de mennesker der med vilje sætter din alarm tidligere end du på forhånd ved du skal vågne, og trykker gentagne gange på snooze, fordi du så tror du får mere tid i drømmeland? Så tro om igen! Du får faktisk endnu mindre tid i drømmeland, og den søvn du får imellem snooze er ikke ’rigtig’ søvn. Gør dig selv den tjeneste og sæt alarmen senere, og bare stå direkte op.

Alt for meget sprut eller koffein før sengetid
Et glas vin har mange sundhedsmæssige fordele, såsom reduceret risiko for et hjerteanfald og stærkere knogler. Men hvis du drikker din vin for tæt på din sengetid så vil du ikke få en tilstrækkelig rolig nattesøvn. Hvis du drikker kaffe før sengetid, kan det næsten være umuligt at falde i søvn. Så om du har en elendig nat af alkohol eller koffein, så vil er det højest sandsynligt være synderen. Så drik lang tid før sengetid, så skulle du være good to go 😉

 

Kilde: Popsugar

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være