[single_post_category_name]

5 trin til valg af hudpleje

Vores hud er kroppens største organ, og den skal selvfølgelig plejes på bedste vis. Den danner hele tiden nye hudceller, derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvad du plejer den med for at beskytte dig selv bedst muligt.

Huden kan absorbere både ønskede og uønskede stoffer, det er derfor super vigtigt, at du vælger dine hudplejeprodukter med omhu. Den består ikke kun af ét lag, men af tre individuelle lag med tre forskellige funktioner.

LÆS OGSÅ: Christiane tester: Det populære Skin Renewal kit fra Swiss Clinic

Det første lag bliver kaldt for overhuden, eller ”hornlaget”. Dette lag er med til at beskytte os mod vandtab fra huden og på ydre påvirkninger, såsom slid og kemikalier. Dette lag danner også pigment, som faktisk er med til at beskytte os mod solens stråler.
Det næste lag hud vi har, hedder læderhuden. Dette lag er det mellemste af de tre, og det består af blodkar, svedkirtler, sanseceller og bindevæv, som er med til at give huden styrke og elasticitet.
Det sidste lag hud vi har, hedder underhuden, og indeholder ret meget fedt. Det er med til at beskytte vore indre organer mod stød og beskytter samtidig mod kulde.

Her får du en guide til at blive klogere på indholdsstofferne i forskellige hudplejeprodukter, og hvad du netop skal prøve at undgå:

Konserveringsmidler. Nogle konserveringsmidler er mistænkt for at være allergifremkaldende og andre for at være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende. Hold særligt øje med stofferne; formaldehyd og methylisothiazolinone (MI) og se den fulde liste på allergicertified.dk

Parfume. Kig efter ordene ’parfume’, ’fragrance’ eller ’aroma’ og brug med fordel EU’s liste over de 26 særligt allergifremkaldende parfumestoffer. Er du i tvivl om, hvorvidt et produkt indeholder parfume, kan du også dufte til produktet.

Økologi og ’naturlige’ ingredienser. Hudplejeprodukter, hvor kun 20% af produktets totale indhold er økologisk, kan markedsføres som økologisk. Derudover er der ingen garanti for, disse ’naturlige’ ingredienser ikke kan være allergifremkaldende.

Deklaration. Deklarationen angiver produktets indhold, men som hjælpeværktøj kan du anvende Forbrugerrådet TÆNK’s app ”Kemiluppen” eller Astma-Allergi Danmarks app ”Kemilix” til at gennemskue indholdsstoffernes betydning.

Mærkninger. Der findes en række mærkninger på det danske marked, som garanterer, at produktet ikke indeholder skadelige ingredienser. Vælg nogle mærkninger, som du stoler på.

Kilde: Decubal

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide