Kom i gang med din løbetræning

Facts


Marie Louise Cramer

Holistisk livsstilscoach og ejer af Cramers Studie.

Se mere til Marie Louise på cramersstudie.dk, @marielouisecramer, & @cramersstudie

Idéen om at hoppe i et par løbesko med høretelefoner og god musik i ørerne – og bare smække døren bag dig og løbe afsted, virker befriende, afstressende og på mange måder som en nem og simpel motionsform. Men alle de gode og positive tanker bliver hurtigt indhentet af din sunde fornuft. Løb er jo på ingen måde befriende og afstressende. Det er hårdt og tungt, og det falder dig på ingen måde naturligt at løbe en tur. Du er kort sagt ikke i løbeform – langt fra.

Kan du nikke genkendelse til det? Tro mig – der er rigtig mange der har det på samme måde. Lige så fantastisk løb kan være, lige så hårdt og udmattende kan det også være, hvis du ikke har konditionen til det. Jeg har samlet fem fif og gode råd til dig, så du så småt kan komme i gang med dit løb. 

#1 Kom i gang – gerne to gange om ugen
Vil du være god til noget, skal du også øve det. Det gælder også din løbetræning. Sagt med andre ord, det er ikke nok, at du bare løber en tur fra tid til anden – du skal have det implementeret mere regelmæssigt i dit skema. Start eventuelt med at afsætte et tidspunkt om ugen, hvor du skal løbe en tur – og er du sej, så finder du to gange om ugen med det samme. Få træningen i kalenderen med det samme, så du kan prioritere det på samme vis som kaffedaten med veninden, eller daten med din kæreste. 

#2 Skiftevis løb og gang
Er du ikke i løbeform, kan en løbetur på 1, 2, 3 eller flere kilometer forekomme uoverskuelig. Det er slet ikke her, du skal starte. Første skridt er at snøre løbeskoene og komme ud ad døren. Dernæst skal du planlægge en rute – gerne i nærheden af dig selv, så du let og ligetil kan komme i gang, når du først har forladt huset. Start med at gå fem minutter i rask tempo. Skift derefter fra gang til let løb – fx 1-2 minutters løb, hvorefter du kommer ned og går igen. Skift hele tiden mellem 1-2 minutters løb og samme længe pause.

#3 Bliv ved med at udfordre dig selv
Du skal blive ved med at udfordre dig selv, og det kan du gøre ved at forlænge den tid du, du løber – og forkorte pausetiden. Det kan fx være 5 minutters løb, efterfulgt af 1 minut pause x 3-5. Du kan finde utallige ’nybegynder løbeprogrammer’ på nettet, som du kan lade dig inspirere af, men det er vigtigt, at du ved, at den ene metode ikke er mere rigtig, end den anden. Det vigtigste er, at du finder frem til den måde, der fungerer for dig. 

#4 Sæt små delmål
Nu begynder du så småt at få mere og mere styr på dit løb, og du er klar til at sætte små delmål. Nedenfor finder du lidt inspiration til dine delmål: 

1. Løb 15-20 minutter uden pause

2. Gennemføre dit første 5 km løb – og hey. Der er en grund til at diverse ’kvindeløb’ – fx Alt for damerne, er så populære. Nogle gange er det blot en tilmelding der skal til, så øges motivationen for at komme afsted til træning.

#5 Tid til lidt lir?
Er du en kvinde med stort K, så kan du vel også godt lide at forkæle dig selv? Det er måske på tide med et par nye løbebukser, løbesko eller måske endda et løbeur? For nogle vil det være super motiverende at investere i sådanne ting allerede inden opstart. Er du en af dem, forstår jeg dig udmærket godt. Jeg elsker at forkæle mig selv med lidt nyt træningstøj, og hvis det lige højner din motivation for at komme afsted på løbeturen, så skal du da endelig bare forkæle dig selv inden opstart.

Herfra er der vist ikke så meget andet at sige end – kom i gang. Få første løbetur skrevet i kalenderen, og sæt løbeskoene klar ude i gangen, så du nærmest ikke har andet valg end at hoppe i dem. De første ture kan altid være lidt svære, men inden du ser dig om, kan det blive en fast del af din hverdag, hvis du gør en indsats 🙂

Go’ tur 

♡♡ Marie Louise

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide