[single_post_category_name]

Mandagsmyten – Hvad er sandt, og hvad er falskt?

Der er mange myter om sundhed, kost og træning, og jeg hører kvinder i omklædningsrummet diskutere de vildeste ting. Jeg har ofte lyst til at blande mig i deres samtaler, men vi må være enige om, at det er lidt upassende? Nu har jeg muligheden for at få et par myter på plads – måske du kan finde én eller flere, du har hørt før? Læs med, og lad os få nogle ting på plads sammen.

JEG VIL GERNE HAVE LANGE OG SLANKE MUSKLER
Hmm. Længden på dine muskler kan træning ikke ændre på, og slanke muskler findes ikke. En muskel kan enten være større eller mindre, men om den er tonet eller markeret, afhænger af din fedtmasse. Føler du dig stor og kompakt, så kig på din fedtmasse.

JEG ER BANGE FOR AT BLIVE STOR AF STYRKETRÆNING
Jeg garanterer dig for, at du ikke bliver maskulin af at styrketræne. Kvinder og mænd har en forskellig hormonsammensætning, og det tager derfor væsentlig længere tid for kvinder at opbygge muskelmasse. Som nævnt ovenfor: føler du, at du bliver ’stor’ af styrketræning, så kig i stedet på din fedtprocent, inden du skylder skylden på din muskelmasse.

JEG MÅ IKKE FÅ KNÆENE UDOVER TÆERNE, NÅR JEG SQUATTER.
Jo, det må de gerne. Jeg ved ikke, om det i sin tid blev sagt for at sikre, at du ikke ender med at løfte hælene fra jorden, når du bevæger dig ned i din squat. Når det så er sagt. Holder du hælene i jorden, og går dine knæ udover tæerne, når du squatter, er det fint. Dine knæ skal ikke gå udover tæerne, men de må gerne. Knævandringen gør det blot lettere for dig at komme dybere ned i din squat – og det kan vi godt lide. Det eneste du skal sikre dig er, at din knæ følger dine tæers retning under hele bevægelse ned og op.  Så næste gang du hører én fortælle dig, at dine knæ ikke må komme udover tæerne, ved du bedre J

HVORDAN FJERNER JEG FEDTET PÅ INDERLÅRERNE?
Din krop er måske lidt tarvelig, men den bestemmer altså selv, hvilke fedtdepoter den tærer fra. Du kan altså ikke træne et specifikt område på kroppen og forbrænde fedtet derfra – altså det, der hedder at punktforbrænde, er en myte. Du kan ikke punktforbrænde. Slut. Jamen, hvordan fjerner du så fedtet på inderlårene, sidehåndtagene, bildækket på maven, mormorarmen eller dellen under bh-kanten? Et fedttab krævet et dagligt energiunderskud (altså at du spiser færre kalorier, end du forbrænder), og det kan du opnå ved 1) at spise mindre, end du plejer og/eller 2) ved at bevæge dig mere, end du plejer. 

HVORFOR ER JEG IKKE ØM EFTER TRÆNING? HAR JEG VÆRET DOVEN?
Du bliver øm efter træning, hvis du laver bevægelser, du ikke er vant til at lave. Eller hvis du ændrer i fx antallet af sæt og/eller gentagelser. Ømhed viser ikke, om du træner effektivt. Er du øm efter træning, er det fint. Er du ikke øm, så er det også fint. 

DU SKAL ALTID STRÆKKE UD EFTER TRÆNING!
Du er velkommen til at strække ud efter din træning, men det mindsker ikke din muskelømhed dagen efter. Synes du, at det er behageligt og giver en følelse af velvære og ro, skal du endelig blive ved. Ønsker du en mere smidig krop, kan du med fordel strække ud, men muskelømhed hjælper det altså ikke på.

JEG VIL GERNE HAVE FLERE MUSKLER
Nix. Vi har alle det samme antal muskler, og uanset hvor meget du træner, så stiger antallet af muskler ikke. Dine muskler kan være større eller mindre, men der kan ikke være flere eller færre.  

Det her er bare et lille udsnit af de myter, jeg har hørt. Har du hørt nogle ting, du gerne vil have svar på – om det er rigtigt eller forkert, så skriv en kommentar nedenfor eller direkte på Instagram-billedet, så samler jeg op til næste omgang ’mandagsmyten’.

 

♡♡ Marie Louise

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide