Har du svært ved at sige ’nej tak’ til kage?

Facts


Marie Louise Cramer

Holistisk livsstilscoach og ejer af Cramers Studie.

Se mere til Marie Louise på cramersstudie.dk, @marielouisecramer, & @cramersstudie

Så er du ikke den eneste!

Én af de udfordringer jeg hører igen og igen fra kvinder er, at de simpelthen har så svært ved at sige nej tak, når de bliver tilbudt slik, kage og andre søde sager. Én af mine medlemmer i Cramers Studie sagde en gang til mig; ”Når jeg siger nej tak, føler jeg indirekte, jeg siger: Nej, jeg vil da ikke putte det i munden, du selv spiser”.

I min optik skal vi lære at sige nej tak – og med god samvittighed. Fristelserne er utallige. Der er nærmest altid en god grund til at spise kage. På nogle arbejdspladser er der ofte kage flere gange om ugen – der er både barselskage, onsdagssnegl, torsdagssnolder og fredagsguf. Og hvem kan sige nej, hvis der står en nybagt kage på mødebordet?

Det er vigtigt for mig at pointere, at jeg ikke siger, at du skal sige ’nej tak’ hver gang. Selvfølgelig kan du sige ’ja tak’ til kage, men du skal gøre det, fordi du har lyst! Ikke fordi andre mener, at du skal. Der er plads til et eller flere stykker kage – eller andre lækkerier i løbet af ugen, hvis du generelt spiser en sund og varieret kost, og tilmed holder dig fysisk aktiv i løbet af ugen. Du bliver ikke tyk af at spise kage én gang. Du bliver tyk – eller, du tager på, hvis du spiser flere kalorier, end du forbrænder. Det betyder med andre ord, at du også sagtens kan tage på, hvis du spiser for meget (for store mængder) af kylling og broccoli, ift. dit aktivitetsniveau. Ligger du i kalorieoverskud, vil du tage på – og det er uanset, hvor kalorierne kommer fra. Når det så er sagt, at det naturligvis lettere at komme i energioverskud, hvis du spiser kalorierige fødevarer, som fx slik, kage og eller søde sager.

Opsummering: Næste gang du står overfor nogle lækkerier, vil jeg have dig til at overveje: har du virkelig lyst til det her? Eller overvejer du at spise svigermors cookie, fordi du er bange for at gøre hende ked af det?

En lille note fra mit eget liv. Dengang jeg skulle tabe mig, tog jeg en periode uden søde sager. Det var især svært for mine bedsteforældre at forstå. Jeg valgte at fortælle dem om mit mål og mit brændende ønske om at tabe mig. De støttede mig, og fremover serverede de stadig lun æbletærte – men nu med frisk frugt ‘on the side’. Det viste sige, at der var flere end mig, der værdsætte de sunde alternativer. Jeg er af den overbevisning, at de fleste af vores nærmeste – forhåbentlig alle, ønsker os det bedste, og hvis du vælger at involvere dem i, hvorfor du nogle gange siger ’nej tak’, vil de også støtte dig. Måske tager jeg fejl? Men du finder kun ud af det på én måde – give it a try. 

♡♡ Marie Louise

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og