Tre tips til en sundere sensommer

Selvom kalenderen siger august, og solen har været en genert én af slagsen i år, er der stadig masser af god grund til at forkæle sig selv med lækker sommermad. Til trods for, at fristelserne er mange, er der heldigvis gode råd at hente, når det kommer til vores kost over sensommeren.

Du kender det sikkert – klokken har slået ”ferie”, og det eneste man tænker på er hygge, lange aftener på altanen, kolde dyp i havet og et køkken, der oser af sommerens fristelser. Sommeren giver for rigtig mange anledning til for en stund at nedprioritere træningen, løbeskoene får en pause, mens køkkenskabene bliver fyldt op af kammerjunker, køleskabet af koldskål og fryseren af lækre is.

LÆS OGSÅ: Byens bedste brunch

Hanna Gjertsen er personlig træner og mental coach i Aarhus. Til daglig kører hun private træningsforløb, hvor hun med en psykologuddannelse i rygsækken sikkert kan guide hendes kunder igennem forløbene. Desuden tilbyder Hanna kostvejledning, som hun mener, går hånd i hånd med træning, hvis man vil opretholde en sund livsstil. Hun nævner blandt andet, at hendes erfaring er, at mange ser sommerferien som én lang lørdag, hvor vi tager på ferie fra ordentlig kost og regelmæssig motion. Rutinerne bliver udskiftet med uregelmæssig indtagelse af måltider, og en masse småspisning mellem de store måltider. Det mener hun, skyldes de mange sammenkomster over sommeren, som i langt de fleste tilfælde betyder ”hygge-spisning”.  

Hanna fortæller os, at de største ”syndere” vi indtager over sommeren, blandt andet er koldskål med kammerjunker og is i mange forskellige afskygninger, som indeholder rigtig mange kulhydrater.  Og who to blame, dét er indbegrebet af dansk sommer, og noget som de fleste af os sukker efter resten af året. 

Vi har bedt Hanna om at give os hendes bedste tre tips til en sundere sommer. God fornøjelse, damer.

1: Udnyt at sommeren tilbyder mange lækre og sunde snacks, som vi ikke har lige så stor adgang til resten af året. Det er f.eks. jordbær, hindbær og en masse melon. Det er både lækkert og langt bedre end f.eks. kammerjunker. 

2: Spis regelmæssigt, så du dermed regulerer sulten og selvfølgelig også mæthedsfølelsen. Dermed undgår du cravings og spontane måltider, som ofte ender med at blive is og søde sager i sommeren. 

3: Gå på opdagelse efter nye, lette og spændende retter og vær fantastifuld. Internettet bugner af uopdagede opskrifter og nogle gange kan sådan nogle små ændringer gøre en kæmpe forskel for, at vi får fornyet energi og lyst til at lave sundere mad.

 LÆS OGSÅ: Derfor skal du huske at slappe af i din sommerferie 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive