Har dit barn adfærds-problemer?

Facts

Chloe Bjoerk

Chloe er en holistisk behandler, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Chloe er skribent, hormonekspert og en af stifter af currame-metoden, Health Mentor Uddannelsen og Skab naturlig (hormon)balance.

Find Chloe på Instagram: @chloebjoerk og @currame0. Du kan også læse mere på hendes hjemmeside: www.currame.com

Tilbage i 2016 skrev Jyllandsposten, at 1,5 procent af alle danske børn og unge er i medicinsk behandling for ADHD. De skriver også, at tallene stille og roligt begynder at falde, og det er en positiv reaktion, hvis du spørger mig.

Jeg er ret stor tilhænger af, at vi belyser tingene og faktisk taler om alt det, der er ret svært! Og at have et barn med ADHD, ja, det er svært!

LÆS OGSÅ: Har du en æbleform?

Jeg elsker, at vi lever i et land, hvor vi har ytringsfrihed og jo flere, der rejser sig og siger: ‘Sådan her ser det ud hjemme hos os,’ des mere sammenhold og healing sker der hos den enkelte. 

Vi kommer så meget længere, hvis vi samarbejder, alle sammen. Familier med børn, der lider af adfærdsproblematikker, har en erfarring, der er unik, fordi de lever i det hver dag, det samme har specialister, pædagoger, behandler, læger og psykologer mv.

Jo, mere vi kan belyse en situation, des hurtigere kan vi også, så vidt muligt, afhjælpe problematikken. 

Jeg tænker helt klart, at skalaen for udskrivning af ADHD-medicin er nedadgående, fordi der er kommet mere belysning på denne problematik. Folk taler højt om det, og man opdager, at man ikke er den eneste familie med denne problematik. På den måde kan vi dele det, der virker og derved nå hurtigere i land.

Og det fede med forældre i dag er, at de færreste sætter sig tilbage og er tilskuer til deres eget liv. De gør noget, de sætter spørgsmålstegn og er ikke tilfredse med kun at medicinere deres barn. 

Jeg har intet imod, at man vælger at gå den vej, men jeg opfordrer til, at man spiller på flere heste!

Problematikken er der af en grund. Dit barn har brug for støtte og hjælp, og du er den eneste, der kan give dit barn det! 

Der er tale om udviklingen af adfærdsproblematikker, men hvorfor sker det for så mange. Det er der mange bud på.

Toxin og plastik belastning, et overgearet nervesystem pga. af indtagelse af for meget stimulans, f.eks. redbull, sukker, kaffe mv., genetik, tarmproblematik – ja, jeg kan blive ved. Og igen, det sker ikke over en dag, du kan bære affaldstoffer over generationer.

Mange er også begyndt at tale om hjernetræning af børn med ADHD og ærligt – hvorfor ikke prøve det af? Hvad nu, hvis det hjælper? 

Den amerikanske hjerneforsker Bruce Perry lægger bl.a. vægt på, at belønningssystemet i hjernen bliver ændret med medicin, så den senere i livet vil kræve mere stimulering for at blive “tilfreds”.  

“Jeg er ret forsigtig omkring medicin, som påvirker vores hjerne på måder, vi ikke altid forstår. Især når forskning viser, at andre metoder er lige så effektive og tilmed ikke har nogen af medicinens bivirkninger,” siger han til The Guardian.

Vaneændring og justering i dagligdagen:
Forskeren i artiklen taler om, hvor vigtigt det er for barnet med faste rutiner, og hvordan computerspil mv. kan påvirke hjernen. I gamle dage brugte børn mere tid på at være udendørs end inde, og vi brugte vores kreativitet. Vi skulle selv underholde os – hvor er det blevet af?

Når jeg taler ændringer,så er jeg klar over, at det starter hos dig, den voksne. Du skal gå vejen, for at din barn kan følge med!

Jeg har hjulpet utrolig mange familier med samme problematik som din, og jeg tager ikke et barn i behandling uden familien følger med. Vi må løfte i flok, og du skal udvise transformation, for at din barn er villig til at følge med! For der er noget om ordsproget: “Dit barn gør ikke, som du siger, men som du gør!”

Dette kræver at du har overskud og plus på din konto! 

LÆS OGSÅ: Er din kropstype et timeglas?

Du får her mine allerbedste råd:
Støt tarmen – vi har flere nerveceller i tarmene end i hovedet, så tarmen skal have det godt, for at der er ro på nervesystemet. Og nervesystemet skal have det godt, for at I kan føle lykke og sikkerhed.

Så probiotic, grøntsager og omega-3 skal der tilføjes, gerne flere gange dagligt.

Aminosyrer er kroppens byggematerialer og bestemt noget, jeg vil anbefale dig at kigge på.

Aminosyrerne er opbyggende og har en kæmpe rolle for vores nervesystem. Tryptofan er en aminosyrer, som bl.a. booster vores mindset, stabiliserer vores søvn og hjælper kroppen med at udskille lykkehormoner.  

B-vitaminerne er vandopløselige vitaminer, som er flygtig i kroppen, derfor skal det tilføres hver dag. B-vitaminer er energiskabende og derved kan jeg ikke nævne en funktion, som b-vitaminer ikke er vigtige for! 

Firmaet Heel har lavet produkter som Nervoheel og Neuroxan, som er støttende for nervesystemet og som kan berolige dit barn, når han/hun ikke kan finde ro. 1-3 tabs dagligt eller efter behov. De skal selv smelte på tungen.

Det vigtige råd i dag:

Det er omega-3 og et stabilt blodsukker. Jeg tænker, du sidder og smiler og ved, hvor vigtigt det er, at når vi er sultne, så skal der bare ikke så meget til, før at alt går galt. Så sørg for at få 5-6 måltider om dagen, der med 2-3 fyldt med grønt, protein og god olie. 

Held og lykke!

Vi ses

– Chloe

———————————————————-

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til mig på chloebjoerk@currame.com, tjekke min blog for gode råd på: www.currame.com eller via instagram @chloebjoerk

Kilde: Jyllands-Posten og ADHD foreningen

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være