[single_post_category_name]

Sådan undgår du gluten, når du spiser ude

Det er heldigvis blevet nemmere med årene, at finde en glutenfri menu når man er ude at spise på restaurant. Faktisk har de fleste restauranter nu om dage glutenfrie retter. Så er du glutenintolerant eller har glutenallergi, er der håb forude, når du skal med veninderne ud at spise, du behøver nemlig ikke nøjes med en salat.

LÆS OGSÅ: Den ultimative baldeøvelse

Du skal dog være opmærksom på nogle ting, når du spiser ude og bestiller en glutenfri menu. Fødevarerne til din menu skal helst ikke krydses med andre fødevarer til ikke-glutenfrie menuer. For eksempel skal det glutenfrie brød helst skæres på et separat skærebræt, som ikke bliver brugt med andre brød, og det samme gælder når det skal varmes på panden eller i en brødrister. De mindste ting gælder, for at du ikke bliver påvirket af gluten på nogen som helst måder.

Her giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du bedst muligt får en god oplevelse på restaurant selvom du har glutenallergi eller er glutenintolerant.

Vælg din restaurant med omtanke
Undersøg hvor henne i din by, der er glutenfrie restauranter. Vælg en glutenfri restaurant så du ved, at der er noget mad til dig med glutenallergi/intolerance men også fordi, at tjenerne og de ansatte typisk har fået en ekstra oplæring i hvordan man behandler og laver glutenfri mad.

Både de store kæder har typisk en menu eller to uden gluten, men heldigvis er vi ret langt fremme her i Danmark med de glutenfrie menuer, så mange af de små restauranter har også glutenfrie retter – du kan fx. undersøge hvor du kan spise glutenfrit i København her.

Snak evt. med lederen eller manageren inden du bestiller
Nogle gange kan det faktisk have sin fordel, at snakke direkte med manageren eller lederen på restauranten, og ikke kun til tjeneren. Det virker tit mere ”seriøst” at gå direkte til ledelsen, men det virker og man bliver hørt. Så har du specielle ønsker eller behov, så er det en rigtig god ide at snakke med en overordnet omkring dine ønsker, så du trygt kan spise din glutenfrie menu.
Hvis der ikke er en leder eller manager på arbejde, kan du altså godt tillade dig at stikke hovedet ind i køkkenet og snakke med kokken – det er trods alt ham/dem der rent faktisk forbereder din mad 🙂

LÆS OGSÅ: 10 øvelser, der forbrænder 200 kalorier på under 3 minutter

Sæt spørgsmålstegn ved alt
Man har ikke selv valgt at være glutenintolerant, så det er helt okay at overspørge ting, hvis du er i tvivl om noget. Vi har nok alle oplevet, at når vores mad kommer hen til bordet, kan det nogle gange være en anden person der afleverer maden, end dén person man bestilte ved. I sådan et tilfælde er det en god ide at spørge ”er det glutenfri?” når maden bliver serveret, så er du på den sikre side. Samtidig må du også gerne spørge om, hvad det præcis er, der er på din tallerken. Måske der er noget sovs eller dyppelse, som du ikke vidste fulgte med retten, så spørg endelig løs!

Det kan godt virke lidt intimiderende at spise ude de første mange gange som glutenintolerant, men jo flere gange du gør det, jo mere naturligt bliver det.  Og på den anden side er det en fordel at gøre opmærksom på minoriteten af folk der lider af glutenintolerance, fordi så kan det være, at flere restauranter begynder at designe menuer med glutenfrie produkter. Det er jo win-win!

Du kan finde frem til en glutenfri restaurant nær dig lige her.

Kilde: Verywell.com

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide