Bliver jeg tyk, hvis jeg spiser efter kl. 20?

Facts


Marie Louise Cramer

Holistisk livsstilscoach og ejer af Cramers Studie.

Se mere til Marie Louise på cramersstudie.dk, @marielouisecramer, & @cramersstudie

Har du også hørt, at alt hvad du spiser efter kl. 20, lagrer sig som fedt på maven? Eller lagrer sig bare generelt som fedt på kroppen? Det er jo skrækkeligt! Virkelig dårlige nyhederne, især hvis du elsker en lille snack i sofaen inden sengetid. Men er det mon sandt?

NIX! Det er fup og fidus – eller hvad man siger. Du kan sågar stå op om natten og spise, og gå tilbage i seng uden at tage på. Jeg vil ikke umiddelbart anbefale det, men min pointe er bare, at det er fuldstændig ligegyldigt, hvornår på døgnet, du spiser. Den eneste ting der bestemmer, om du lagrer fedt på kroppen eller ej er, hvor mange kalorier du indtager i forhold til dit aktivitetsniveau. Lad os sige, at du forbrænder 2.000 kcal om dagen. Spiser du denne mængde energi, vedligeholder du din vægt. Det er fuldstændig ligegyldigt om du spiser alle 2.000 kcal lige inden sengetid, om natten, til morgenmad – eller fordelt henover hele dagen. Får du mere end 2.000 kcal., vil der ske en lille vægtøgning. Men husk – det er ikke den ene dag med mere end 2.000 kcal. der gør, at du pludselig bliver tyk. Spiser du igennem en længere periode mere energi (mad), end du forbrænder, vil du tage på – og om fedtet sætter sig på maven, hofterne eller mormorarmene, dét bestemmer din krop selv. 

For at gøre en lang historie kort. Du skal altså ikke tænke over, hvornår du spiser, men hvad du spiser samt mængderne. Når det så er sagt, har jeg personligt ikke så gode erfaringer med at spise meget mad kort før sengetid, for så ligger min mave og rumler og brokker sig de første par timer. At spise kort før sengetid kan altså sagtens påvirke din søvn, men det er jo en helt anden snak.

♡♡ Marie Louise

Husk – du kan altid følge med på min blog og min Instagram, hvis du er på udkig efter mere inspiration og motivation til at leve en sund og stærk livsstil. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og