Er du træt af forkølelsessår?

Facts

Chloe Bjoerk

Chloe er holistisk behandler, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Chloe er skribent, ernæringsekspert og stifter af Health Mentor Uddannelsen.

Find Chloe på Instagram: @chloebjoerk og @currame0 eller læs mere på hendes hjemmeside www.currame.com.

Ja, forkølelsessår er jo ikke lige frem det mest sexede at gå rundt med på læben og da slet ikke, hvis du skal have taget billede, afholde et oplæg på arbejdet eller på date.

LÆS OGSÅ: Har du en æbleform?

De fleste mennesker har på et eller andet tidspunkt i deres liv haft et forkølelsessår. Faktisk er op til 90% smittet med HSV-1 (Herpes simplex virus), som er den mest normale virus og den, der angriber mund og læber. Der findes to slags Herpes simplex virus, der begge kan angribe hud og slimhinder over hele kroppen. HSV-2 findes især på kønsdelene.

Vi bliver smittet med herpes fra hud til hud, så har du først kysset en, der har herpes, så er der ret store chancer for, at du har det latent i din krop.

Der kan være utrolig meget forskel på udbruddet fra person til person. Nogle får det kun et par gange i livet, mens andre får det konsekvent hver gang årstiderne skifter, og især i den tid vi er i nu.

De fleste mennesker får herpes i forbindelse med stress, følelsesmæssig belastning eller ved indtag af for meget brød, sukker eller fastfood. Herpes virus går kun i udbrud, når niveauet af aminosyren L-arginin er for højt. Man kan bruge aminosyren L-lysin til at sænke L-arginin niveauet.

Herpes fortæller faktisk en hel del om din stresstærskel, aminosyredepoter og dit immunforsvar. Er en af disse belastet i din krop, ja så skal der ikke meget til, før du udvikler herpes. Derfor er jeg ret meget fortaler for forebyggelse. Der er nemlig meget, du kan kontrollere – og så alligevel ikke..

Jo mere stress vi har i hverdagen, des mere svækket bliver dit immunforsvar, og så skal der ikke så meget til for, at det vælter puslespillet!

Derfor anbefaler jeg dig virkelig, at du hver dag især i denne periode støtter din krop med kosttilskud!
– En multivitamin er smart at tage – simpelthen fordi du får alle de næringsstoffer, din krop har brug for i et ‘skud’ 🙂

– Tarmflorabakterier er som ordet bakterier til din tarm, som har brug for ekstra hjælp til at nedbryde næringsstoffer og holde dit immunforsvar intakt.

– C-vitamin er noget af det vigtigste, du kan give din krop i denne tid. En stærk antioxidant, der har anti-cancer effekt og støtter din immunrespons.

– Q10 giver energi på celleplan, og hvem har ikke behov for det lige nu?

– Omega-3 smører din krop indvendigt, og er derfor godt for kredsløb, nervesystem, tarm, hud og knogler.

LÆS OGSÅ: Har du en pæreform?

Når du er angrebet af herpes:

L-lysin er en vigtig aminosyre for utrolig mange processer i din krop, og den spiller faktisk også ind omkring dit herpes udbrud. Herpes er nemlig en indikator på, at du har mangel af lysin i kroppen og ved at tilføre det, så mindskes dit herpes udbrud.

Tag tilskud af L-lysin – trap op på følgende måde: 
Dag 1: 2 x 500mg
Dag 2: 4 x 500mg
Dag 3: 6 x 500mg 
Dag 4: 8 x 500mg

Du skal kun trappe op til udbruddet stopper og er på retur. Den dosis, du er nået til, skal du holde i en uge.

Køb gerne også Euphorbium comp. næsespray fra Heel i helsekosten, den kan du spraye på udbruddet og du vil mærke hurtig lindring.

På gensyn! 🙂

– Chloe N. Bjoerk 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til Chloe på chloebjoerk@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @chloebjoerk.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide