Er du oppustet? Så er du altså ikke den eneste! De fleste kvinder går faktisk sådan on and off og er oppustede, og det føles bare ikke særligt sexet! Så skal vi ikke se, om vi kan gøre noget ved det?

Men lige én ting! Du må love mig at være open mindet 🙂

LÆS OGSÅ: Derfor taber du dig ikke af at sulte dig selv

Det er sådan, at du sagtens kan spise dig til din oppustethed. Ja, i værste tilfælde forstoppelse – HEY! Hvor mange gange går du egentlig på toilettet om dagen? Din afførring er affald, og det skal UD! Hvis det ikke kommer det, får dine affaldsstoffer lov til at køre en tur mere i din krop, og jeg kan love dig, at det giver ømhed i bindevævet, træthed, tung numse og appelsinhud!

Du skal gerne på toilettet minimum én gang om dagen, gerne op til tre gange om dagen.

Tilbage til din mad – Din tarm er lang. Længere end du kan forstille dig! Den er også så fint delt op. I munden møder din mad nogle seje hakkemaskinger (tænderne) og spyt, der indeholder enzymer, som med det samme går i gang med en nedbrydningsproces. Dertil kommer et syrebad i din mavesæk, hvor det kan ligge i noget tid. Derefter kommer en mere detaljeret hakkemaskine, tyndtarmen, hvor det meste næringsoptagelse foregår. Når tyndtarmen er færdig, som kan tage timer, kommer din mad til endestationen, som er tyktarmen. Tyktarmen er hjemstedet for tarmbakterierne, som har en kæmpe indvirkning på dit system. De holder dit immunforsvar stærkt, nedbryder affaldstoffer, optager næring for dig, sorterer og er faktisk også med til at bestemme, om du kan tabe dig, eller om du skal kæmpe med det. Undersøgelser viser, at de også har indvirkning på dit hormonsystem – hvor vildt er det! De er så små og har alligevel det store arbejde!

Det er sådan, at du har flere bakterier i din tarm, end der er mennesker på jorden!

Når du så oplever oppustethed, så kunne det meget vel være, fordi dine tarmbakterie-venner ikke har det bedste miljø. Hvis du spiser for meget forarbejdet og sukkerholdige madvarer, så mangler de næringsstoffer til at boltre sig i.

Det er sådan, du både har ‘dårlige’ bakterier og ‘gode’ bakterier. Faktisk er omkring 75 % gode (sådan skulle det meget gerne være). De ‘dårlige’ bakterier elsker alt, der ikke er sundt – de elsker sukker, mælk, korn, forarbejdet mad mv. Og jo mere du spiser af det, des mere tager de bare over.

Oppustethed og følelse
Jeg har selv været meget oppustet for år tilbage, og jeg kunne tydeligt se, at det både hang sammen med min tilstedeværelse, og det jeg spiste. Hvis jeg ikke havde spist noget, jeg ikke kunne tåle (korn og mælk) og stadig blev oppustet, så hang det altid sammen med, at jeg ikke kunne lide at være der, hvor jeg var, at jeg ikke formåede at sætte grænser og passe på mig selv, eller jeg havde overskredet egne grænser og havde brug for at komme hjem. Måske du også kender det?

Det er sådan, at du har flere nerveceller i din tarm, end du har i hoved. Så ja, du mærker med din mave, og ikke hjertet og hovedet – hovedet kontrollerer du med!

En ting du skal! Det er helt sikkert, at du skal støtte på flere planer. Vi skal have sat den afførring igang, og du skal støtte dine gode bakterier. Se mere her!

Dette gør du bl.a. ved at spise fibre fra grøntsager, at spise så farverigt som muligt og tage tarmflora bakterier, som støtter dine ‘gode’ bakterier 🙂 Det bedste produkt på markedet finder du her! Du skal have en kapsel dagligt.

På gensyn! 🙂
– Chloe N. Bjoerk

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til Chloe på chloebjoerk@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @chloebjoerk.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide