5 fordele ved at have et kæledyr

Vidste du, at dét at eje et dyr faktisk kan have sundhedsmæssige fordele? Vi vidste det ikke før nu, men det er jo en fantastisk nyhed! Når man snakker om kæledyr, kommer man automatisk til at tænke på katte og hunde, og det er der måske også en grund til. Det er ihvertfald de to kæledyr, som er typisk beskrevet med sundhedsmæssige fordele for ejeren. Læs med her, og bliv klogere på hvad Fido eller Fifi gør ved dig som ejer.

LÆS OGSÅ: Sådan får du en flot ryg og god holdning

Humøret
Blot en halv time med en hundehvalp eller kattekilling kan frembringe hjernekemikalier, som forbindes med lykke. (Og til bonus får hvalpen eller killingen samme form for lykke).

Kattekillinger og katte generelt er i det hele taget meget terapeutiske at være sammen med. Det siges, at katteejere er mindre ensomme og har en højere morale, end dem der ikke har en kat – sikkert fordi der bliver frigivet oxytocin, når man putter og leger med dyr, som er kroppens kærlighedshormon.

Stress
At være sammen med en hund i blot 5 minutter kan reducere stresshormonet kortisol i kroppen. I et eksperiment foretaget med stressede mennesker, siger deltagerne, at det var meget mere afslappende at være sammen med deres dyr end deres ægtefælle!

Det virker endda også på kontoret: En undersøgelse har vist, at folk der tog deres hund med på kontoret en dag, havde lavere stresshormoner i løbet af dagen, fremfor kollegaerne, som ikke var i selskab med en hund, hvor stresshormonet derimod steg i løbet af dagen.

Smertestillende
Det siges, at når du bruger tid på dyr, virker det smertestillende, hvis du har ondt. Det er endda bevist i en undersøgelse.

Fitness niveau
Aktive dyr har brug for bevægelse. Det er derfor ikke overraskende, at folk med hunde er i bedre form end folk uden hunde – de går nemlig flere gange om dagen med de små kræ.

Endnu en god nyhed: Når du går tur med en hund fremfor at gå alene, bliver du automatisk mere social, såsom at stoppe op og hilse på en anden hundelufter. Det er en god måde at få nye bekendtskaber i nabolaget!

Hjertet
Når du aer et dyr, om det så er en hund, hamster, kat, fugl eller en ged, så kan det faktisk reducere din hjerterytme og dit blodtryk. Du kan også blot kigge på en fisk svømme rundt i et akvarium, dét hjælper også på hjerterytmen og blodtrykket, utroligt nok.

Er du klar på endnu en god nyhed? Hvis du bor sammen med en Fido eller Fifi, så behøver du ikke at besøge din læge nær så tit, som du måske gjorde før du fik et kæledyr. Et kæledyr giver et naturligt sundt forhold til livet og sindet. En undersøgelse viser, at folk der ejer en kat, har mindre chance for at få hjertesygdomme og dø heraf, end folk der lever uden katte. En anden undersøgelse viser, at hundeejere har ni gange større sandsynlighed for at overleve et år efter et hjerteanfald.

Så hvis du sidder derude nu, og har læst denne artikel, og du endnu ikke har anskaffet dig et dyr, så er det måske nu du skal besøge dyrehandleren en tur eller dit lokale dyreinternat 😉 <3

 

Kilde: Womenshealthmag.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og