Søvnens vigtighed for din sundhed

Du har nok både hørt og læst om, hvor vigtig en god nats søvn er for, at du kan yde det, du skal om dagen. Men din søvn har faktisk også en stor betydning for din sundhed, hvor du har risiko for at blive overvægtig, få stress, hjertekarsygdomme og diabetes, hvis du ikke får din søvn. 

LÆS OGSÅ: Er du oppustet?

Hvis du over længere perioder sover dårligt eller ikke får nok søvn, vil det ikke kun gå ud over din hukommelse, reaktionsevne og dit velvære, det kan også få alvorligere konsekvenser i form af sygdom. 

Den dårlige søvn kan være forårsaget af hvis du eksempelvis har svært ved at falde i søvn, hvis du vågner for tidligt, har usammenhængende søvn, eller du sover mindre end de seks-syv timer hver nat, som din krop har brug for. Det gør ikke noget, hvis det blot er enkelte nætter, men truslen mod din sundhed opstår, når det står på over en længere periode. 

Hvis du har søvnmangel, går det på sigt ind og svækker dit immunforsvar. Dermed bliver du mere modtagelig over for infektioner, du øger din risiko for at blive overvægtig eller at få stress, dit blodtryk kan blive forhøjet, du kan udvikle type 2-diabetes og hjertekarsygdomme. 

Søvnmangel er faktisk et problem, mange danskere lider under, og derfor er det også et alvorligt problem for folkesundheden. Lidt over 10 % af alle voksne danskere har været meget generet af søvnproblemer. 

Man kan faktisk gå så vidt at sige, at søvnproblemer er en risikofaktor på lige fod med usund kost, alkohol og rygning. 

Hvis du lider af søvnproblemer, kan du få tips til at få en bedre søvn her.

Artiklen er baseret på et studie om danskernes søvn af Vidensråd for Forebyggelse.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide