Derfor taber du dig ikke af at sulte dig selv

Vil du gerne tabe dig? Og spiser du så lidt, at du konstant går rundt og er sulten? Du taber dig faktisk ikke af at sulte dig selv. Tværtimod har det den modsatte påvirkning på kroppen. Læs med her om, hvordan det kan være.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du afsted til træning

Der er mange, der tænker, at når de skal tabe sig, skal de bare spise mindre. Det er også rigtigt. Men hvis man spiser så lidt, at man ligefrem går og sulter sig selv, så vil man ikke tabe sig af det. Det skyldes, at når kroppen ikke får nok mad, tror den, at den er inde i en fasteperiode. Derfor sætter kroppen forbrændingen ned, fordi den vil spare på energidepoterne, altså vores fedtdepoter. Derfor vil du overhovedet ikke tabe dig, hvis du hele tiden går rundt og er sulten, og desuden er det heller ikke sundt for kroppen at blive sultet.

Men hvordan taber man sig så? Det er rigtig nok, at der skal skæres ned på mængden af mad, der kommer indenbords, i forhold til hvor meget man bevæger sig. Men det kan også være svært at finde ud af, hvor meget det lige er.

Hvis du er en smule overvægtig og gerne vil tabe dig, skal du starte med at få regnet dit daglige kalorieindtag ud. En kvinde, som er 165 cm høj og vejer 68 kg, der har et middel aktivitetsniveau, vil på en normal dag skulle have cirka 2150 kalorier for at holde sin vægt. For at tabe sig 0,5 kg om ugen, som er det mest optimale vægttab for kroppen, skal kalorieindtaget nedsættes med 500 kalorier om dagen. Dermed skal der indtages 1650 kalorier dagligt.

En dags kalorieindtag kunne eksempelvis se således ud:

– Morgenmad: 412,5 kcal

– Formiddags-snack: 165 kcal

– Middagsmad: 412,5 kcal

– Eftermiddagssnack: 165 kcal

– Aftensmad: 495 kcal.

Ved at dele kalorieindtaget ud på flere små måltider i løbet af dagen, vil du ikke nå at få den irriterende sult, som gør, at du spiser for meget til de store måltider eller falder i for dumme fristelser.

LÆS OGSÅ: Er du bange for at blive for muskuløs af styrketræning?

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være