[single_post_category_name]

Perform bedre fysisk med mental træning

Hvis du dyrker en form for sport, har du sikkert et ønske om, at du gerne vil forbedre dig indenfor denne sport. Det kræver selvfølgelig, at du øver dig i sporten, men vidste du, at du også har stor gavn af at træne det mentale, for at blive bedre til det fysiske? 

LÆS OGSÅ: Yoga for de dovne!

Hvis du synes, det lyder lidt forvirrende, så er du nok ikke den eneste. Men det er faktisk ret simpelt. Dit hoved (hjernen og det mentale) hænger uløseligt sammen med kroppen, når du skal foretage dig noget. Hjernen sender eksempelvis signaler ned til dine ben om, at de skal hoppe, når du vil hoppe. Det er disse signaler, vi gerne vil træne mentalt, hvis vi skal blive bedre til vores sport. 

Jo bedre din hjerne bliver til at sende signalerne til din krop, jo bedre vil du faktisk opleve, at du kan performe. Men det kræver træning at komme dertil, og hvordan laver man egentlig lige mentaltræning? 

Jacob Søndergaard er sundhedsrådgiver og har blandt andet stort fokus på det mentale aspekt af sundheden. Her får du hans 5 tips til, hvordan du helt konkret kan lave mentaltræning i hverdagen:

Tip 1
Forestil dig en fysisk egenskab, som du ønsker at forbedre. Det kan være at sparke til en bold. Placer dig selv et roligt sted, hvor du ikke forstyrres, og skab så et indre billede af situationen. Tal dig selv igennem, hvad der sker, og imens forestiller du dig, at du er med i din egen film. Gør det ofte, gerne flere gange dagligt. F.eks. lige inden træning.

Tip 2
Optimer din fysiske kapacitet ved at træne dine øjne, og hjernens evne til at afkode de signaler som øjnene modtager. Øvelsen, du skal lave, består i bevidst at stille skarpt på forskellige objekter omkring dig, f.eks. din tommelfinger, bordet, håndvasken. I det hele taget, så prøv at være mere bevidst fokuseret på ting omkring dig. Gør det på 5-10 elementer, og giv derefter slip. Udfør øvelsen 3-5 gange dagligt. Det vil mindske smerter, og øge din bevægelighed.

Tip 3
Uanset hvad du ønsker at blive bedre til, så er det væsentligt at du gør det dagligt. Den daglige fokus på at koncentrere dig om en given opgave vil skabe strukturelle ændringer i din hjerne, som vil give dig ro og afstresning. Så husk, hvis det er vigtigt for dig, afsæt tid til daglig mental styrketræning.

Tip 4
Download en app, der kan hjælpe dig med at rette din mentale opmærksomhed på en given opgave. At blive talt igennem en proces kan være gavnligt, da mental træning ellers kan være en smule diffust, med mindre man har prøvet det mange gange. Jeg sværger til Headspace, men der er flere gode derude.

Tip 5
Skab udvikling i din mentale kapacitet ved at finde på nye udfordrende tankeeksperimenter. Hvis du hver dag laver den samme visualisering, vil din hjerne blive vant til det, og fremgangen vil stoppe. Derfor, når du øver dig, så hav fokus på en simpel udfordring. Og når du mestrer den, så øg sværhedsgraden. Jo tættere på den reelle situation du er i, f.eks. foran bolden klar til at skyde et straffespark. Jo større overførbarhed har det til virkeligheden.

Du kan følge Jacob på Instagram her eller på Facebook her.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide